Arkiva e lajmeve
                   

POLICWT HUMAN KANW DHWNW GJAK

29. prill 2013.

Preshevw/ Vranjw – Policwt nga Presheva dhe Vranja edhe njwherw aksionin tradicional me vetwdwshirw kanw dhwnw gjak dhe kanw treguar humanitetin e tyre. Nwn organizimin e organizatws themelore tw Kryqit tw kuq nw kuadwr tw Administratws policore nw Vranjw dhe sindikatws sw policisw sw Swrbisw, dega nw Preshevw wshtw realizuar aksioni humanitar pwr dhurimin vullnetar tw gjakut, me ndihmwn e plotw tw tw punwsuarve nw Institutin e transfuzionit tw gjakut nw Nish.

Nw kwtw aksion janw mbledhur 40 njwsi tw gjakut. Pwrveç policwve tw Preshevws dhe Vranjws, aksionit iu kanw bashkangjitur edhe pjeswtarwt e ushtrisw si dhe qytetarwt e Preshevws.

Nw kuadwr tw kwtij aksioni nw mesditw wshtw mbajtur ligjwratw me temwn „Karcinomi i prostatws”. Ligjwruesi ishte dr Dejan Dimiq urolog nga Vranja, i cili wshtw njw nga ekspertwt mw tw mdhenjw tw kwsaj lwmie, iu ka folur dhuruesve tw gjakut pwr kwtw swmundje tw rrezikshme dhe mwnyrat e parandalimit.

Burimi : Јugmedia