Arkiva e lajmeve
                   

PJESËMARRJE E TË GJITHË QYTETARËVE NË NDALIMIN ZGJËRIMIT TË MËTUTJESHËM TË COVID-19

25. mars 2020.

Për të luftuar sëmundjen e shkaktuar nga virusi i ri korona COVID-19, Qeveria e Republikës së Serbisë ka miratuar një numër masash për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të infeksionit dhe zvogëlimin e efekteve të dëmshme të virusit të ri të qytetarëve. Në të njëjtën kohë, me sjellje të përgjegjshme dhe mbrojtje adekuate të vetvetes dhe të tjerëve, çdo qytetar mund të kontribuojë shumë në zvogëlimin e përhapjes së mëtutjeshme të virusit.

Ne i bëjmë thirrje të gjithë qytetarëve të veprojnë në përputhje me masat e paraqitura për të mbrojtur shëndetin e tyre dhe atë të familjes së tyre.

Është thelbësore të ruani higjenën, të lani plotësisht duart, të mbuloni gojën dhe hundën me bërryl ose shami gjatë kollitjes ose teshtitjes, dhe të shmangni prekjen e syve, hundës dhe gojës. Distanca sociale, shmangia e turmave dhe minimizimi i kontaktit me të tjerët janë veçanërisht të rëndësishme, veçanërisht për njerëzit e moshuar.

Ministria e Shëndetësisë siguron informacione bazë mbi virusin COVID-19 në një uebfaqe të veçantë, covid19.rs. Në këtë faqe mund të gjeni informacione se si të mbroheni, cilat numra të telefonit mund t`i kontaktoni në rast se keni nevojë për informacion nga shërbimi epidemiologjik ose dyshoni se jeni infektuar, si të veproni nëse keni qenë në kontakt me të ose keni ardhur kohët e fundit nga një person i infektuar vendet e prekura nga virusi, si dhe më shumë informacione rreth vetë virusit dhe simptomave të tij.

Le të veprojmë në mënyrë parandaluese dhe solidare dhe të jemi përgjegjës para vetes dhe të tjerëve!

Burimi: Ministria e Shëndetësisë dhe Trupi Koordinues