Arkiva e lajmeve
                   

PESË SHKOLLA NË MEDVEGJË FITOJNË BORDE INTERAKTIVE

26. nëntor 2018.

Medvegjë - Nxënësit e të pesë shkollave në komunën e Medvegjës së shpejti do të marrin borde interaktive dhe inteligjente për modernizimin e sistemit arsimor dhe iniciatori i blerjes së këtyre bordeve elektronike është Nebojsa Ariq, kryetar i komunës.

Blerja e bordeve do të financohet nga vetëqeverisja lokale.

"Dëshira jonë është që studentët e komunës së Medvegjës të fitojnë njohuri, përveç mënyrës tradicionale dhe në mënyrë moderne. Kjo është një teknologji moderne arsimore për nxënësit dhe mësuesit, dhe kjo është vetëm një nga lëvizjet që qeveria lokale duket për të përmirësuar situatën e të rinjve, që të krijojnë kushtet që kanë fëmijë në qytetet e mëdha ", ka thënë Arsiq.

Tabela e zgjuar krijon parakushtet për angazhimin gjitha shqisat në procesin e marrjes së njohurive të reja, të zhvilluar kreativitetin e nxënësve dhe siguron aktivitet më të madh në mësimdhënie dhe mësim.

Ky bord rrit cilësinë e mësimdhënies, e bën të dukshme dhe interaktive. karakteristikat e saj, ndër të tjera, ju lejon për të parë një video të formateve të ndryshme dhe fotografi me rezolucion të lartë, zbatimin e një numri të madh të arsimit software dhe rregullimin e dokumenteve në vend të ngjarjes.

Sipërfaqja e bordit është e ndjeshme në prekje, lejon përdorimin e ngjyrës digjitale dhe regjistrimin aktual të aktiviteteve të cilat janë në vazhdë.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi Koordinues