Arkiva e lajmeve
                   

PERSONAT E SVETI SAVËS KANË SHËNUAR DITËN E SHKOLLËS

29. janar 2020.

Bujanoc - Shkolla e Mesme e Shën Sava në Bujanoc shënoi ditën e hënë shkollën Shën Sava.

Ngjarja për nder të Arqipeshkvit të parë serb "Svetosava" u organizua së bashku me shkollën fillore "Branko Radiçeviq". Salla e Shtëpisë së Kulturës ishte e mbushur në vendin e fundit ndërsa nxënësit nga të dy shkollat ​​performuan një program kushtuar jetës dhe veprës së Shën Savës.

"Shkolla Profesionale e Shën Sava është krenar që mban emrin e atij që na ka dhënë formë, na ka ndriçuar, ai që paraqitet në çdo brez si i vërtetë, ai që është krenaria jonë. Duke ndjekur rrugën e Shën Savës, ne mbështesim dhe ndjekim brezat e rinj, besojmë në to, inkurajojmë përpjekjet e tyre dhe nxjerrim në pah sukseset e tyre ", tha drejtoresha, Biserka Joviq në një fjalim përshëndetës.

Ajo theksoi se në vitin që shënon nëntë shekujt e gjysmë të ekzistencës së Manastirit të Shën Prohor Pcinjskit dhe 800 viteve të autoqefalisë së Kishës Serbe, Shkolla “Shën Sava” do të kremtojë me krenari 60 vjet punë të përkushtuar.

Nenad Tasiq, drejtor i Shkollës Fillore Branko Radiçeviq, tha se stafi mësimor dhe nxënësit kanë arsye për të qenë të lumtur.

“Në frymën e Shën Savës, mësuesit dhe nxënësit e shkollave tona kanë punuar me zell dhe pa u lodhur në vitin e kaluar. Prania juaj sot këtu flet për domethënien e kësaj ceremonie dhe është një nder i madh për Shkollën Fillore Branko Radiçeviq”, tha Tasiq nga skena e Shtëpisë së Kulturore.

Me performancën e korit, recitime dhe duke realizuar pjesë me motive nga jeta e Shën Savës, nxënësit shkollave të Bujanocit u paraqitën para vizitorëve në një mënyrë dinjitoze.

Fjalimi u mbajt nga famullia e Bujanocit, Miqo Zelenoviq, dhe ish drejtori i shkollës së mesme Mile Stoshiq iu drejtua të pranishmëve.

Në mesin e të ftuarve ishin përfaqësues të vetëqeverisjes lokale, jetës politike, Ushtrisë së Serbisë, Kishës Ortodokse Serbe dhe institucioneve arsimore nga komuna.

Burmi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues