Arkiva e lajmeve
                   

PERSONAT E MOSHËS 70 VJEÇARE DHE TË SËMURËT KRONIK DUHET TË PARAQITEN NË SHTËPINË E SHËNDETIN NË BUJANOC PËR VASKINIM KUNDËR KORONËS

19. janar 2021.

Bujanoc – Banorët e komunës së Bujanocit më të vjetër se 75 vjeç, si dhe ata me sëmundje kronike të moshës 64 vjeç e lart, duhet të kontaktojnë mjekët e tyre të zgjedhur nëse duan të marrin vaksinën kundër kovid-19, u theksua në Shtëpinë e Shëndetit.

“Paraqitja te mjeku i zgjedhur është e nevojshëm për një organizim më të mirë të imunizimit.  Është e nevojshme që qytetarët nga kategoritë e listuara të lënë një numër telefoni kontakti ku do të informohen për vendin, datën dhe datën e imunizimit “, tha drejtoresha e Shtëpisë së Shëndetit, Dr. Daliborka Pavloviq.

Sëmundjet kronike përfshijnë, shtoi ajo, astmën, presionin, sëmundjen pulmonare obstruktive kronike dhe kancerin.

 Lidhur me njoftimet nga selia komunale për situata emergjente se vaksinimi do të fillojë këtë javë, Dr. Pavlović tha se ajo nuk mund t’I konfirmonte ato pretendime me siguri 100%, por se ajo priste që imunizimi të fillonte së shpejti.

 “Shtëpia e Shëndetit nuk ka autonomi në kërkimin e vaksinave, por ne jemi referuar në Institutin për Shëndetin Publik.  Kur dozat të mbërrijnë atje, ne do t’I marrim ato në përputhje me nevojën e shprehur.  Ne do të shohim nëse do të jetë kjo apo java tjetër, unë pres që të jetë shumë shpejt, dhe ne duhet të organizohemi mirë, “tha Dr. Pavloviq.

 Sipas saj, vaksinimi i punëtorëve shëndetësorë po shkon mirë, dhe deri më tani rreth tridhjetë punonjës të Shtëpisë së Shëndetit kanë marrë vaksinën kundër kovidit.

 Për momentin, Shtëpia e Shëndetit nuk ka të dhëna se sa banorë të komunës së Bujanocit kanë shprehur elektronikisht interes për të marrë vaksinën.

 Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues