Arkiva e lajmeve
                   

PËR 300 PJESËMARRËS SHF “BRANKO RADIÇEVIQ” KANË VRAPUAR PËR NDIHMË PËR SHOKËT

17. tetor 2019.

Bujanoc - Më shumë se 300 nxënës të shkollës fillore të Bujanocit "Branko RadiçeviQ" vrapuan në stadiumin e qytetit në Bujanoc"Garë për fëmijëri të lumtuar" në Bujanoc për të ndihmuar shokët e tyre të shkollës që janë në një situatë më të keqe financiare.

Djem dhe vajza, nxënës të të gjitha klasave të kësaj shkolle, ndanë nga 50 dinarë për një kupon që u lejonte atyre të merrnin pjesë në aksionin e bamirësisë tradicionale të Kryqit të Kuq, për qëllim të grumbullimit të ndihmës humanitare.

“Aksioni organizohet çdo vit nga Kryqi i Kuq i Serbisë në të gjithë vendin dhe është një nga aktivitetet më masive humanitare. Duke marrë pjesë në garë, fëmijët promovojnë një mënyrë jetese të shëndetshme dhe, më e rëndësishmja, tregojnë humanizmin e tyre, sepse të gjitha fondet e mbledhura nga blerja e numrave fillestar, pra kuponat, përcillen në shkollë për të përmirësuar standardin socio-material të nxënësve në nevojë ”, thotë Vlastimir Stojkoviq nga Kryqi i Kuq i Bujanocit.

Anastasija Stajiq, fituese e garës së studentëve të klasës së shtatë, tha se ajo fiton çdo vit dhe shkon "për të ndihmuar miqtë, por edhe sepse është argëtuese".

Më i shpejtë i klasave të teta Kevin Iseni, pohoi se ai ishte "duke nderuar mësuesin, duke ndihmuar shokët e klasës dhe duke treguar se ai ishte më i shpejtë".

"Unë nuk vrapova për të fituar. Ishte e rëndësishme për mua të merrja pjesë dhe të ndihmoja të tjerët, "tha Mateja Stojanoviq, një nxënës i klasës së gjashtë.

"Gara për “Një fëmijëri më të lumtur" u organizua nga Kryqi i Kuq në Bujanoc në Shkollën Fillore "Ali Bektashi" në fshatin Nasalce, ku morën pjesë rreth 100 nxënës, dhe 170 nxënës nga Shkolla Fillore "Vuk Karaxhiq" në Levosoj.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues