Arkiva e lajmeve
                   

PARAQITJA PËR VAKSINIM PËRMES PORTALIT E-UPRAVA

14. janar 2021.

Preshevë, Bujanoc, Medvegjë - Nga e hëna, qytetarët mund të aplikojnë për vaksinim kundër koronavirusit në portalin E-uprava.

Në përshkrimin e shërbimit të aplikimit të vaksinimit, në portalin E-uprava, thuhet se qytetarët "duke plotësuar një pyetësor dhe duke dërguar një kërkesë nuk japin pëlqim për vaksinim, por vetëm shprehin interes".

Pas fillimit të shërbimit të vaksinimit, plotësohet një formular ku është e nevojshme të tregoni emrin dhe mbiemrin, numrin unik të identitetit, adresën e postës elektronike dhe numrin e telefonit, si dhe vendin (qytetin, komunën) ku qytetarët dëshirojnë të marrin vaksinën.

Pas plotësimit të formularit, adresa e postës elektronike dhe numri i telefonit të qytetarëve marrin një njoftim se ata kanë "shprehur me sukses interesin për vaksinimin kundër KOVID 19".

Kur plotësojnë pyetësorin, qytetarët kanë mundësinë të zgjedhin vaksinat.

Opsioni i parë ofron një zgjedhje të çdo vaksine "për të cilën Agjencia e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore të Serbisë konfirmon sigurinë, efikasitetin dhe cilësinë dhe lëshon një leje për përdorimin e saj."

Një tjetër mundësi është të zgjidhni një vaksinë nga një prodhues i caktuar. Vaksina ofrohet nga prodhuesi amerikano-gjerman Pfizer / BioNtech, Sputnik V rus, Sinopharm kinez, AstraZeneca britanike dhe Moderna Amerikane.

Mund të zgjidhen një ose më shumë fusha ose prodhues të vaksinave. Ju nuk keni nevojë të jeni një përdorues i regjistruar i portalit E-uprava për t'u identifikuar. Në faqen e internetit të E-uprava, hapni tekstin me titull „Исказивање интересовања за вакцинисање против ковид-19“ në faqen e parë.

Në fund të tekstit, klikoni në lidhjen që ju çon te hapi për të aplikuar, atëherë duhet të klikoni në butonin e gjelbër që thotë „Покрени услугу“, i cili do t'ju çojë në vendin ku paraqitet kërkesa.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues