Arkiva e lajmeve
                   

PARAQITJA PËR KONFERENCËN „PRAGJKA“ (Çitësi)

27. nëntor 2015.

A i vizitojnë gazetarët ndodhitë e Tuaja më rrallë se sa dëshironi?

A ndodh shpeshë që mediat të mos e publikojnë njoftimin e dërguar?

A jep vështirë bashkësia yte në rrjetet sociale like dhe share?

A pyesin njerëzit jasht sektorit civil se me çka me të vërtet merreni?

A e keni vështir të sqaroni qytetarët se cilat janë shërbimet që i ofron organizata juaj?

 Nëse njëra prej përgjigjeve është “DA” – koha është që të mësoni të përdorni Çitësen! TASCO Qendra Resurs e Inciativës Qytetare me Serbinë në lëvizje, si partner implementues, këtë vit për së dyti herë organizon konferencës “Çitësi”, cila është e inspiruar në tregimin Davidi dhe Golijata dhe dëshirën që të tërhiqet vëmendja në arsyen që është në luftë me “problemet e mëdha”, e mjaftueshme “pak armë vdekjeprurëse”.

Konferenca do të organizohet 10 dhe 11 dhjetor në Beograd në Qendrën Startit (Savska 5).

Botimi i dytë i Pragjkës (çitësit) do të mirret me Tërheqjen – teknikat kreatike dhe kualitative për rritjen e shikushmërisë, të cilat armë ndodhen në duart të gjithë neve në luftën kundër shikushmërisë së jo mjaftueshme të punës sonë.

Gjatë konferencës dyditore do të prezantohen trendet egzistuese në nivelin kombëtar dhe zbatimin e praksës së mirë në vendin tonë në mënyrë që të dërgohen dituritë dhe aftësitë e nevojshme në shkëmbimin e përvojave, ka ardhur deri tek modeli që punën e tyre të bëjm më të shikueshme dhe të njohur në mjediset prej nga vijmë.

Pjesëmarrësit e konferencës do të jenë përfaqësuesit e OJQ-ve nga e gjithë Serbia të cilët janë të interesuar për fushën e komunikimit dhe shikushmërisë.

Pas konferencës së TASCO-s Resurs Qendra e Inciativave Qytetare në partnerët do të vazhdoj që të rris kapacitetet e organizatës të cilat tregojnë nevojën për përkrahjen me rastin e realizimit të kampanjës. Gjithashtu, gjatë vitit të ardhshëm përmes kanaleve në dispozicion do të ndihmohet në promovimin e rasteve të suksesshme të organizatave të cilat janë të interesuara.

Harxhimet e rrugës deri në Beograd i bartë organizatori. Akomodimi më 10 dhjetor do të sigurohet për pjesëmarrësit të cilët vijnë nga vendet të cilat janë në largësi prej 200 km prej Beogradit.

Numri i vendeve për pjesëmarrje në konferencë është i kufizuar, inkurajojmë të gjithë të interesuarit që të paraqiten sa më parë. Po nëse paraqitet numër i madh i pjesëmarrësve, zgjedhja do të kryhet në bazë të territorit dhe fushës tematike të veprimtarisë së organizatës. Ju lutemi që përmes organizatës të mos paraqiten më shumë se një person.

Paraqitja kryhet duke e plotësuar formularin aplikues i cili gjendet nëhttps://djurdjadj.typeform.com/to/zYHSKP .  Afati për paraqitje është deri më 30 nëntor.

Për të gjitha informacionet shtesë mund të drejtoheni në adresën djurdja@gradjanske.orgose përmes telefonit 0603624006.

Burimi: Qendra Resurs dhe Trupi Koordinues