Arkiva e lajmeve
                   

PARAQITE IDENË TUAJ NË KONKURSIMT MË TË MADHË PËR TË RINJ (AFATI: 01.06.2019)

18. prill 2019.

Shoqata “Razlivaliste”, e cila merret me zhvillimin e sipërmarrësisë sociale mes të rinjve në Serbi, po zbaton programin edukativ Social Impact Award, i cili po zbatohet në 20 vende të botës.

Nëse keni një ide që mund të kontribuojë në zgjidhjen e një problemi social ose mjedisor, dhe jeni

midis 15 dhe 30 vjet, konkursi i Ndikimit Social është një mundësi e madhe për ju. Nëse e dorëzoni idenë tuaj në 1.6.2019. ekziston mundësia për të fituar trajnime, mentorim dhe mbështetje financiare që do t'ju ndihmojnë që  idenë tuaj ta shëndrroni në vepër.

Award Ndikimit Social është gara më e madhe  arsimore rinore në temën e sipërmarrësisë sociale. Ajo është e organizuar në 20 vende në tre kontinente, si dhe në Serbi. Konkursi është i organizuar nga shoqata "Razlivaliste", e cila është një organizatë jofitimprurëse e themeluar në vitin 2014 me idenë se të rinjtë në Serbi njohur me sipërmarrjen sociale, krijojnë një mjedis inkurajues dhe të mbështesë zhvillimin e sipërmarrjes rinore .

Të gjitha idetë e paraqitura do të vlerësohen nga një juri ekspertësh, e cila do të zgjedhë 10 finalistët. Ekipet që hyjnë në konkurrencën përfundimtare SIA nënshtrohen tre muaj pune intensive në projektin tyre, ku ata do të pajisen me trajnime dhe mentorim, ndërsa shpërblimin e marrin 3 idetë më të mira.

Çmimi Social Impact Award së bashku me bashkëpunëtorët e tij siguruan një shpërblim prej € 1500 për të gjitha ekipet fituese, të cilat ata duhet të përdorin për të filluar biznesin e tyre. Çmimi i fituesit përfshin mbështetjen e mentorimit dhe një udhëtim në Ukrainë në saminit ndërkombëtar Impact Award самит, ku do të marrin pjesë fitues nga të gjitha vendet ku ky program ekziston.

Konkursi i Social Impact Award është i hapur deri më 1 qershor 2019!

Në ndërkohë, "Razlivalishte" mban punëtori  të shumta falas në Serbi, si edhe gara. Të gjitha punëtoritë janë plotësisht të lira dhe të gjithë mund të marrin pjesë. Punëtoritë do të flasim për sipërmarrjes sociale dhe të gjithë pjesëmarrësit do të jenë në gjendje të mësojnë për të zhvilluar idenë e tyrej të biznesit, si për të përcaktuar grupin e synuar, përpilimin e planin e biznesit, kontaktaktojnë donatorë etj ..

Tani ju mund të realizoni idetë tuaja, të ndihmoni shoqërinë dhe të bëheni sipërmarrës social!

Paraqituni dhe me rastin e hyrjes në finale ju do të arrini një periudhë inkubacioni tre-mujore gjatë së cilës ju vazhdimisht do të përmirësoni dhe zhvilloni idetë e tuaja me mentorim dhe seminare, ndërsa në qoftë se ju fitoni një nga tre vendet e para, çmimin tuaj të vlefshme - 1,500 € kapitalit fillestar, vazhdimin e programit të mentorimit dhe pjesëmarrje falase në Samitin e SIA-s në Kievë!

Informoacionet shtesë dhe formularin mund ta merrni në këta adresë:

https://serbia.socialimpactaward.net/prijavi-se-na-sia-2019-konkurs/

Burimi: Social Impact Award Serbia dhe Trupi Koordinues