Arkiva e lajmeve
                   

ОSBE PËRKRAHË TRUPIN KOORDINUES

14. tetor 2009.

Амbasadori i Misionit tëOSBE-së në Beograd deklaroi për Fonet se OSBE-ja në Serbi maksimalisht përkrah Trupin Koordinues për Serbinë jugore dhe vlerësoi se ai është factor i cili në mënyrë positive ndikon në qetësimin e tensioneve si dhe zbatimin e masave për mirëkuptim. Ai porositi se dialogu në mes të komuniteteve të ndryshëm është një mënyrë e rëndësishme për zgjidhjen e shumë problemeve sepse krahas zhvillimit ekonomik  ky është ,,një hap i rëndësishëm i tejkalimit të të gjitha të këqiave nga e kaluara’’. Kipreos konsideron se hapja e paraleles së ndarë e Fakultetit Juridik dhe Ekonomik në Medvegjë paraqet një hapë pozitiv në përforcimin e shoqërisë multietnike në Serbinë jugore.