Arkiva e lajmeve
                   

NXËNËSIT NGA “SEZAI SUROI” TREGUAN NJOHURITË E TYRE NË GARËN REGJIONALE NË LESKOVC

4. nëntor 2022.

Bujanoc - Beograd -  Nxënësit e shkollës së mesme të Bujanocit "Sezai Suroi" morën pjesë në garën regjionale "Business Challenge" në Leskoc, dhe njëri prej tyre - Qetin Aqifi, nxënës i klasës së katërt, me një ekip të bashkëmoshatarëve të tij nga shkollat ​​e tjera, fitoi vendin e tretë në këtë. garë.

 “Nxënësi ynë Qetin Aqifi, nga 110 nxënës të 28 shkollave të mesme, me shokët e shkollave tjera zuri vendin e tretë dhe u kualifikua në finalen e madhe, e cila do të mbahet në Beograd”, tha profesor Bujar Mustafa.

Ekipet prej pesë anëtarësh të përbërë nga nxënës të shkollave të ndryshme kishin për detyrë të gjenin një zgjidhje për një problem real biznesi, të krijonin një plan biznesi dhe të prezantojnë prezantimin e tyre para anëtarëve të jurisë.

Ideja e biznesit të ekipit të Cetinit është një kafene që përveç shërbimeve tradicionale do të ofronte edhe kënaqësinë e leximit të librave.

 “Ne jemi krenarë për të gjithë nxënësit dhe ky nuk është suksesi i parë i nxënësve. Tani së bashku me ekipin dhe nxënësit e shkollave tjera kan arritur në finale dhe jemi të kënaqur, sepse ai përfaqëson shkollën tonë”, thotë Zejni  Fejzulahu drejtori i shkolles.

Ky gjimnazist, së bashku me katër gjimnazistë të tjerë, siguruan pjesëmarrjen në garën finale kombëtare, e cila do të mbahet në shkurt të vitit të ardhshëm në Beograd.

Në garë morën pjesë edhe shkollat ​​nga Vranja, Vllasotinaca, Svrligi, Prokupla, Zhitoradja, Piroti, Nishi, Medvegja, Leskovci, Kurshumlija, Dolevaci, Bojniku, Babushnica dhe Aleksinaca.

Fituesit në nivel kombëtar do të marrin pjesë në “Business Challenge” të Ballkanit Perëndimor së bashku me bashkëmoshatarët e tyre nga Kroacia, Bosnja dhe Hercegovina dhe Mali i Zi.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues