Arkiva e lajmeve
                   

NXËNËSIT MË TË MIRË NGA PRESHEVA, BUJANOCI DHE MEDVEGJA NË BEOGRAD

27. qershor 2019.

Beograd - Nxënësit më të mirë të klasës së gjashtë të shkollave fillore nga Bujanoci, Presheva dhe Medvegja, gjithsej142, për sukses në shkollë janë shpërblyer me një vizitë dy-ditore në Beograd. Ata lundruan nëpër Danub, vizituan Kalemegdanin, Kopshtin Zoologjik dhe u kthyen në shtëpi me shumë përshtypje.

Shumëçka kanë pa në kryeqytet, por përshtypja më e fortë lundrimi në lumenjtë e Beogradit, e cila ishte gjithashtu një orë historisë së llojit të vet.

"Për herë të parë jam në Beograd dhe për herë të parë lundroj, është shumë e bukur, më pëlqen shumë dhe shpresoj të vijë përsëri", thotë Sanja Serafimoviq.

Bojan Filipoviqit nga Medvegja më shumë i pëlqeu Kalemegdani.

"Me miqtë erdhëm në Beograd për të vizituar këtë qytet historik, ky qytet më ka lënë përshtypje të këndshme me natyrë të bukur. Dua të kthehem," thotë Urim Musliu.

Shumica e nxënësve janë në Beograd për herë të parë.

"Shpresoj që kjo të bëhet një traditë dhe që të gjithë studentët e mirë do të kenë mundësinë të njohin Beogradin dhe këtë vend të bukur", tha Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

Andrea Oricio, kreu i Misionit të OSBE në Serbi, tha se shpesh udhëton në jug të Serbisë dhe deri më tani ka qenë në shumicën e shkollave nga të cilat këta nxënës mësojnë.

"Unë e konsideroj udhëtimi ka një vlerë të madhe dhe që të rinjët të takohen, të shkëmbejnë përvoja dhe të bisedojnë”, tha Oricio.

"Kjo është një mundësi jo vetëm për të parë Beogradin, por edhe për të kuptuar më mirë shumë gjëra, të shoqërohen më shumë dhe ta dërgojmë një porosi – së bashku mundemi të bëjmë gjithëçka”, tha Vesna Nedelkoviq nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik.

Këta fëmijë janë nxënësit më të mirë në shkollat ​​e tyre. Ata kanë zgjedhur rrugën e duhur, thonë zyrtarët e BE-së dhe premtojnë mbështetje.

"Bashkëpunimi i BE-së me Serbinë ka bërë hapa në drejtim të zhvillimit të vendit në aspektin e arsimit, punësimit, ndërtimin e rrugëve. Kur të rriteni, ju do të përfitoni nga e gjithë kjo. Arsimi është pika kyçe në zhvillimin e të rinjve në mbarë botën. Me institucionet kombëtare dhe me përfaqësues në nivel lokal - në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ne bëjmë gjithçka ashtu që për ju të jetë më mirë", ka thënë Sem Fabrizi, Shefi i Delegacionit të BE-së në Serbi.

Në këtë udhëtim kanë mësuar edhe diçka që nuk kanë ditur rreth kryeqytetit, kanë njoftuar shokë të rinj, kanë parë vende të cilat deri më tani i kanë parë vetëm nga televizori.

Video mund ta shikoni në këtë link http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/3570777/najbolji-djaci-iz-preseva-bujanovca-i-medvedje-u-beogradu.html

Burimi: RTS dhe Trupi Koordinues