Arkiva e lajmeve
                   

NJOFTIM PËR MEDIAT - 23.11.2012.

23. nëntor 2012.

Perfaqsuesit e Trupit Koordinues Qeverisë të Republikës së Sërbis për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, në krye me kryetarin Zoran Stankoviqin u takuan sot me ambasadorin e Shteteve të Bashkuara Majkell Kirbin, ambasadorin e Britanis Madhe  Majkell Devemport, Vensan Dezherin shef i delegacionit të Bashkimit Europjan në Sërbi, Poll Tide ushtrues i detyrës së shefit të OSBE-së misionit në Sërbi.

Kryetari i Trupit Koordinues, Stankoviqi i njoftoi të pranishmit me aktivitet edhe atë: ndërtimi i objektit për fakultetitn Ekonomik në Bujanoc, ndarjen e 231 burseve shkollave të mesme, fillimin e shkollës së gjuhes serbe ku janë 305 fillestar si dhe ndarjen e subvencioneve për ndërmarjet e vogla dhe të mesme në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, përgjithsi në vlerë 40 milion dinarë.

Të pranishmit biseduan për ngjarjet aktuale në Sërbin jugore dhe kanë konkluduar se gjendja është stabile dhe kërkesa e thirrjes për gjith qytetarët është përgjigja e sjelljes.

Kryetari i Trupit Koordinues, edhe njëher e përmendi se ligjet duhen rrespektuar dhe ato vazhdojnë për të gjithë dhe theksoi se ajo është e vetmja rrugë e cila e kthen besimin në institucionet dhe sjelljet e drejtësis së Qeverisë.

Në kuadër të aktiviteteve të rregullta kryetari i Trupit Koordinues Zoran Stankoviqi, është takuar javën e kaluar me kryetarin e komunës së Bujanocit Nagip Arifin, kurse këtë javë me kryetarin e komunës së Preshevës Ragmi Mustafën.