Arkiva e lajmeve
                   

NJË ZJARR I MADH NË RAKOVCË, ZJARRFIKËSIT E BUJANOCIT PARANDALUAN KATASTROFËN

12. korrik 2021.

Bujanoc - Beograd - Me një veprim të rrufeshëm dhe sakrificë të zjarrfikësve të Bujanovcit në Rakovcë më 11 korrik, kur shpërtheu një zjarr në një punishte zdrukthëtarie, u parandalua një katastrofë me përmasa të papara.

"Ekipet e zjarrfikësve arritën vetëm disa minuta pas telefonatës. Nëse ata nuk do të kishin reaguar kaq shpejt dhe nuk do të bënin më të mirën, gjithçka do të digjej - si punishtja ashtu edhe shtëpia. Me ardhjen e tyre, zjarri nuk arriti në materialet e ndezshme që përdorim në punën tonë, të cilat do të ishin një katastrofë e vërtetë ”, thotë pronari i punishtes, i cili falënderoi zjarrfikësit e Bujanovcit.

Siç shpjegoi ai, zjarri shpërtheu në tharëse të Dielën në mëngjes pas orës 6, e cila në atë kohë përmbante rreth 15 metra kub dërrasa. Pronari thekson se punishtja ka një sistem zjarrfikës i cili ishte i papërdorshëm për shkak  të ujit. 

“Tymi dhe zjarri u vunë re nga një fqinj, i cili na lajmëroi dhe ne menjëherë thirrëm zjarrfikësit. Nëse presioni i ujit do të ishte në nivelin e duhur kjo nuk do të kishte ndodhur sepse kemi të instaluar një sistem zjarrfikës por nuk kishte ujë. "Zjarrfikësit shpëtuan fjalë për fjalë të gjithë familjen tonë" tha ky nga Rakovici i cili dëshironte të mbetet anonim.

Sipas tij, dëmtimi i ndërtesës ku ishte tharësi  është total por i papërfillshëm në krahasim me atë që mund të kishte ndodhur nëse zjarri nuk do të ndalohej me kohë. Ai shtoi se zjarri u shkaktua nga instalimi.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues