Arkiva e lajmeve
                   

NGA SOT QEVERIA E REPUBLIKËS SË SERBISË KA ZBUTUR MASAT

21. prill 2020.

Beograd – Qeveria e Republikës së Serbisë ka miratuar masa të reja për të lehtësuar masat e caktuara për të parandaluar përhapjen koronavirusin që hyjnë në fuqi të martën, më 21 prill 2020.

Në përputhje me situatën epidemiologjike dhe mendimin e profesionit, u morën vendimet e mëposhtme:

Ora policore  do të zgjasë nga ora 18 deri në 5 të mëngjesit, në vend të orës 17:00 si më parë.

Qytetarët mbi moshën 65 vjeç do të jenë në gjendje të bëjnë një shëtitje gjysmë ore të martën, të premten dhe të dielën. Ata do të jenë në gjendje të përdorin gjysmë ore e tyre për shëtitje në periudhën nga ora 18 deri në 1, më së shumti 600 metra nga vendi i vendbanimit.

Punëdhënësve iu është lejuar të ofrojnë shërbime të tilla si automekanike dhe vulkanizerëve, këpucarëve, rrobaqepësëve, pastruesëve kimik, shkolla të trajnimit të shoferëve, si dhe punëdhënës në fushën e tregtisë me pakicë – shitoret e librave, shitësit e automjeteve me motor, biçikleta, nautika, mallra teknike, materialet ndërtimore.

Tregjet e gjelbërta (brenda dhe jashtë) janë rihapur, me zbatimin e të gjitha masave paraprake.

Qeveria e Republikës së Serbisë ka ftuar punëdhënësit në fushën e ndërtimit (të mëdha dhe të vogla) që të vazhdojnë të punojnë me kapacitet të plotë nga sot.

Të gjithë punëdhënësit u kërkohet të pajisin punëtorët pajisje mbrojtëse (maska, doreza dhe dezinfektues) dhe puna duhet të kryhet me distancën e kërkuar.

Punëdhënësit kërkohet të hartojnë një plan të veçantë të masave emergjente ndërsa punonjësit kërkohet të zbatojnë.

Ata që nuk janë në gjendje të vazhdojnë punën e tyre janë objektet e të cilave përfshin mbledhjen e një numri të madh njerëzish, siç janë punëtoritë e aktiviteteve të ndryshme të vendosura në qendrat tregtare.

Puna ende nuk lejohet në aktivitete që përfshijnë kontakt të ngushtë fizik, kështu që sallonet e parukerisë, sallonet e bukurisë, palestrat dhe qendrat e fitnesit mbeten të mbyllura.

Është e rëndësishme të theksohet edhe një herë se puna në objekte dhe aktivitete që lejohen nga sot mund të kryhen vetëm duke respektuar të gjitha masat e mbrojtjes dhe përdorimin e dezinfektuesve dhe pajisjeve mbrojtëse - maska dhe doreza.

Burimi: danubeogradu.rs dhe Trupi Koordinues