Arkiva e lajmeve
                   

NGA 1 KORRIKU PRINDËRVE KTHIMI I TVSH-ËS PËR PAJISJET E FËMIJËVE

27. mars 2018.

Beograd - Kryeministrja e Republikës së Serbisë, Ana Brnabiq vlerësoi pozitivisht Ligjin mbi Mbështetjen Financiare për familjen me fëmijë, i cili do të sjellë risinë se kthimit i TVSH-së, ndërsa pajisjet e foshnjës do të kthehet në të gjitha familjet nga 1 korriku, me të cilin do të rritet edhe shtesat prindërore.

Siç tha ajo, kjo do të jetë lehtësirë për prindërit të cilët nuk do të duhet të mbledhin faturat dhe të shfuqizojnë burimet tatimore të Administratës Tatimore për të llogari të këtyre faturave.

Brnabiq gjithashtu vuri në dukje se kompensimi prindëror tani do të merret menjëherë në maternitet, e cila, kujton ajo, u realizua në fazën e parë të projektit "Foshnje, mirë se ke ardhur në botë".

"Para se fëmija të kthehet në shtëpi, prindërit do të marrin çertifikatën e lindjes, vendbanimin dhe kartelën e sigurimit. Në të tani janë të përfshira edhe shtesat prindërore, kështu që prindërit nuk do të kenë nevojë të shkojnë nëpër sportele ", tha kryeministrja.

Ajo shtoi se që nga 1 shtatori ky sistem do të miratohet në të gjithë vendin, duke kujtuar se Këshilli i Politikave të Popullsisë miratoi Strategjinë për të Inkurajuar Lindjen, me të cilën do të të jetë shumë më lehtë për prindërit.

Burimi: RTV Ritam dhe Trupi Koordinues