Arkiva e lajmeve
                   

NË SHKOLLAT E MESME NË BUJANOC VEND PËR 360 NXËNËS

21. qershor 2021.

Bujanovac - Beograd - Në shkollat ​​e mesme të Bujanocit "Sveti Sava" dhe "Sezai Suroi", këtë vit do të ketë vende për 360 fillorista.

Shkolla "Sveti Sava" mund të regjistrojë maksimalisht 150 nxënës në vitin e parë, pra një klasë dhe 30 nxënës më shumë se vitin e kaluar, ndërsa shkolla "Sezai Suroi" është ulur me një klasë, kështu që kjo shkollë mund të pranoj 210 nxënës në vitin e parë.

Siç tha drejtoresha e shkollës "Sveti Sava", Biserka Joviq, kjo shkollë regjistron tre paralele në nivelin e katërt në profilet arsimore "teknik doganor", "infermier-edukator" dhe profilin e ri "zyrtar i bankave dhe sigurimeve".

Në shkallën e tretë, ekziston një klasë e kombinuar me 15 nxënës në profilet e "auto-mekanikut" dhe një "mekanik  i teknologjisë së ngrohjes dhe ftohjes" dhe një klasë në drejtim  "kuzhinjer".

"Ne sinqerisht shpresojmë që me profilet e reja arsimore të tërheqim nxënës. Veçanërisht ne presim një paraqitje të mirë në drejtim të "mekanikut të teknologjisë së ngrohjes dhe ftohjes", sepse është plotësisht në përputhje me kohën në të cilën jetojmë dhe nevojat. Ka mungesë të mjeshtrave të kualifikuar në çdo fushë të punës ”, thotë drejtoresha.

Sipas fjalëve të drejtorit të shkollës "Sezai Suroi", Zejni Fejzulahua, këtë vit shkolla regjistron shtatë paralele me nga 30 nxënës.

"Filloristët i kanë në dispozicion 60 vende, dmth dy klasa të shkollës së mesme, një klasë në fushën e mjekësisë, ekonomisë, inxhinierisë elektrike dhe një në shkallën e katërt dhe të tretë në inxhinieri mekanike", tha Fejzulahu.

Provimet përfundimtare për nxënësit e shkollës fillore janë caktuar për 23, 24 dhe 25 qershor, pas së cilës nxënësit e rinj të  shkollave të mesme  plotësojnë listat e dëshirave, dhe pastaj regjistrimet në shkollat ​​e mesme fillojnë në javën e dytë të korrikut.

Burimi: Bujanovacke dhe Trupi koordinues