Arkiva e lajmeve
                   

NË RRETHIN E PÇINJËS NË LISTËN E TEPRICËS TEKNOLOGJIKË JANË 221 PUNËTORË ARSIMOR

31. gusht 2018.

Preshevë, Bujanoc - Sipas Ministrisë së Arsimit, 4,504 punonjës në shkolla janë bërë një tepricë teknologjike këtë vit.

Shumica e punonjësve arsimor humbën vetëm një pjesë të normës dhe 400 prej tyre mbetën pa orë ose plotësisht pa angazhim. Në të njëjtën kohë, ka 30,067 vende pune në të cilat tepricat teknologjike mund të angazhohen. Mësimdhënësit me kontratë me afat të caktuar punojnë në vendet që janë të përcaktuara si të lira, sepse ndalimi për punësim është në fuqi për katër vjet me radhë.

Sindikatat besojnë se tepricat teknologjike do të kujdesen më mirë dhe do të shpërndahen në vendet e lira, për shkak se ministri i arsimit i dërgoi shkollave një udhëzim profesional që i kërkon shkollave të përfundojnë të gjitha kontratat me punëtorët e angazhuar për një periudhë të caktuar kohore deri sa tepricat teknologjike nuk rradhiten nëpër vende të punës.

Të dhënat nga Ministria e Arsimit tregojnë se në Rrethin e Pcinjës, 221 punonjës arsimorë janë në listën e tepricave teknologjike. Numri më i madh i tepricave teknologjike është në Vrajë -76, e ndjekur nga Surdulica me 47, Preshevë me 37 dhe Bujanoc me 31. Në Vladiçin Han, numri i tepricave teknologjike është 15, në Vranjska Banjë 9 dhe Trgovishtë 6.

Burimi: RTV Ritam dhe Trupi Koordinues