Arkiva e lajmeve
                   

NË BUJANOC ËSHTË SHËNUAR DITA BOTËRORE E LIBRIT

25. prill 2018.

Bujanoc – Në organizimin e bibliotekës së qytetit, në Bujanoc Shtëpinë e Kulturës është organizuar shfaqja me rastin e 23 prillit, Ditës Botërore të Librit.

Në sallën të mbushur të Shtëpisë së Kulturës, përveç fëmijëve nga institucioni parashkollor "Gëzimi Ynë" dhe nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme Bujanocit, në këtë shfaqje kanë marrë pjesë përfaqësuesit e qeverive lokale, shoqatave dhe qytetarëve Bujanocit, kryesisht prindër.

Shfaqja u hap nga drejtoresha e bibliotekës, Lidija Trajkoviq, e cila theksoi rëndësinë e madhe të librit dhe fjalëve të shkruara.

Vizitorët u prezantuan nga fëmijët parshkollor që kanë lozur me këngën "Përshëndetje" Çika Jove Jovanoviq Zmaja.

Disa recitime u bënë nga fëmijët e shkollave fillore dhe të mesme, si dhe nxënësit e Shkollës së Muzikës në Bujanoc.

Teatri amator në Bujanoc ka shfaqur shfaqjen "Most", ndërsa në fund të mbrëmjes të drejtorëve të shkollave, institucioneve dhe përfaqësuesve të pushtetit vendor iu janë dhuruar mirënjohje.

Gjatë ditës, shoqata "Dituria" u dhuroi libra kalimtarëve në stendën e vendosur në zonën e këmbësorëve.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues