Arkiva e lajmeve
                   

NË BUJANOC 50 PËRQIND TË VAKSINUAR

10. gusht 2021.

Bujanoc - Beograd - Më shumë se 19,000 njerëz janë vaksinuar në Bujanoc që nga fillimi i imunizimit masiv kundër virusit korona. Duke marrë parasysh që, sipas vlerësimit zyrtar, 38,000 njerëz jetojnë në Bujanoc, përqindja e të vaksinuarve tejkaloi shifrën e 50 përqind.

Sipas të dhënave të fundit nga Shtëpia e Shëndetit në Bujanoc, që nga 8 gushti, 9,315 persona janë vaksinuar plotësisht, ndërsa vetëm dozën e parë e kanë marrë 9,804 persona.

Dr. Afërdita Mustafa, koordinatore për imunizimin në Shtëpinë e Shëndetit, thotë për Bujanocin se qytetarët ende mund të vaksinohen pa u regjistruar përmes E-Upravës.

"Është e mundur të marrësh vaksinën Pfizer pa bërë një termin, por është e nevojshme që qytetarët të paraqiten në pikën e vaksinimit dhe të regjistrohen në mënyrë që të mund të kërkojmë dozat e nevojshme." Megjithatë, kjo nuk është e nevojshme për vaksinën kineze dhe është në dispozicion pa asnjë termin ”, thotë Dr. Mustafa.

Në më pak se një muaj, që nga raporti i fundit nga Shtëpia e Shëndetit, numri i të vaksinuarve është rritur me rreth 1.000.

Burimi: Bujanovaçke, Trupi Koordinues