Arkiva e lajmeve
                   

NAGIP ARIFI PAS MIRATIMIT TË BUXHETIT PËR VITIN 2022

31. dhjetor 2021.

Bujanoc - Beograd - Arifi, në një përurim për Vitin e Ri në profilin e tij në fejsbuk , ka theksuar se për dallim nga vitet e kaluara, buxheti është i fokusuar në rininë, arsimin dhe zhvillimin ekonomik, sepse jemi në një kohë kur siç thotë ai emigracioni i të rinjve po merr vrull.

“Përveç financimit të rregullt të punës së shkollave, në buxhet është paraparë edhe renovimi i shkollave dhe ndërtimi i terreneve sportive në mënyrë që nxënësve tanë t'u ofrojmë kushte sa më të mira në arsim. Këtë vit për herë të parë kemi planifikuar mjete për ushqim për të gjithë nxënësit e shkollave fillore dhe transport falas për nxënësit e shkollave të mesme”, ka thënë Arifi.

Ai shtoi se shuma për bursa studentore është rritur për 50 për qind në krahasim me vitin e kaluar - nga 10 në 15 milionë dinarë, aq sa është ndarë për aftësimin profesional të të rinjve.

“Alokimet për zhvillim ekonomik janë rritur për 100 për qind, nga 12 milionë në vitin që po lëmë pas, në 24 milionë për vitin e ardhshëm. Bujqësinë do ta mbështesim me 18,5 milionë dinarë, ndërsa në fushën e sportit do të kemi një rritje prej rreth 25%, pra nga 6,5 ​​milionë në 8 milionë dinarë”, thekson ai.

Ai ka theksuar se pushteti komunal e ka dëgjuar zërin e qytetarëve kur ka planifikuar dy herë më pak mjete për infrastrukturën rrugore vitin e ardhshëm se vitin e kaluar.

Në historinë e Bujanocit, shtoi ai, buxheti asnjëherë nuk ka qenë 2,011 miliardë dinarë si ky për vitin 2022.

Burimi: Bujanovacke dhe Trupi koordinues