Arkiva e lajmeve
                   

MURALI NË MURIN E GJIMNAZIT “SKENDERBEU”: LIBRI ËSHTË USHQIM I TRURIT

16. korrik 2021.

Preshevë - Beograd - Gjimnazi "Skenderbeu" në Preshevë është zbukuruar me një mural të ri "Libër", të cilin shkolla e mori falë OJQ-së "Bëhu Aktiv 16".

Një libër i hapur që rrezaton dritë është pikturuar në pikturë murale, dhe një simbol i drejtësisë është në kopertinë.

"Ideja është që kjo pikturë murale të përcjellë mesazhin për nxënësit që sa më shumë që të lexojmë, të bëhemi personalitete të hapura dhe të formuara, të cilët si të tillë do të marrin vendime korrekte dhe të drejta në të ardhmen. Libri është ushqim për trurin ”, thonë ata nga organizata.

Murali, me përmasa 7 me 5 metra, u pikturua nga artisti Naim Idrizi Art.

Projekti u financua nga Ministria e Kulturës dhe Informacionit.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues