Arkiva e lajmeve
                   

MISRIT I BËNË MIRË SHIU

2. gusht 2011.

Leskovc- Të reshurat e javës së kaluar do të ndikojnë favorshëm  në rritjen dhe të korrurrat e misrit, konsideruar nga  këshillëmorja Bujqësore e Leskovcit - shërbimeve profesionale.

Misri momemtalisht gjendet në fazen e formimit të kokrrës, ashtu që të reshurat kanë ardhur në çastin e duhur, theksoi Novica Milenkoviq, bashkëpuntor profesional i shërbimit.

Ai konsideron se për momentin gjendje e kësaj kulture është e knaqme dhe se mund të pritet të korrurra nga rreth katër ton për hektar..

Për fat të keq sistemi i ujitjes në Sërbi shumë është i pa zhvilluar ngase në tërësi një përqind ujitet, me çka potencijali i hibridit vendor, i cili është edhe deri në 10 tonë kokorr të thatë për hektar, nuk shfrytëzohet në masë.

Për shkak të numrit të madhë të vitëve të thata është e domosdoshme të mbjellët hibridi nga grupa 400 dhe 500 të cilat janë më rezisten ndaj thatësisë.

Në parcelat ku aplikohem masat agroteknike dhe të ujitjes, mundë të priten të korra nga rreth gjashtë ton misër të thatë për hektar, vlerësojnë ekspertët Bujqësore të Leskovcit të shërbimëve këshilluese.