Arkiva e lajmeve
                   

MINISTRJA OBRADOVIQ NË NËNSHKRIMIN E MARRËVESHJES PËR BASHKËPUNIM TË KOMUNAVE LEBAN, BOJNIK DHE MEDVEGJË

14. janar 2021.

Medvegjë - Ministrja e administratës shtetërore dhe vetëqeverisjes lokale Marija Obradoviq vizitoi dje komunën e Medvegjës, ku bisedoi me udhëheqjen e komunave të Medvegjë, Leban dhe Bojnik për situatën aktuale, duke pasur parasysh situatën e deklaruar emergjente në këto komuna për shkak të epidemisë KOVID-19 dhe përmbytjes së fundit, si dhe projekte që komunat mund të implementojnë me fonde buxhetore të marra në konkursin e Ministrisë së Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale.

Ministrja mori pjesë në nënshkrimin e Marrëveshjes për Bashkëpunim dhe Mirëkuptim midis komunave të Lebanit, Bojnikut dhe Medvegjës, e cila parashikon zhvillimin dhe forcimin e bashkëpunimit ndër-komunal, punën e përbashkët në projekte me interes për banorët e këtyre komunave, si dhe punën në përmirësimin e shërbimeve të ofruara për qytetarët në nivelin lokal.

"Më vjen mirë që sot, me praninë time, unë mund të mbështes këtë iniciativë të rëndësishme për qytetarët e Lebanit, Bojnikut dhe Medvegjës, dhe kjo është lidhja e rretheve të Jabllanicës dhe Topllicës përmes Marrëveshjes për Bashkëpunim të komunave tuaja, e cila duhet të sjellë jetë më të mirë në këto zona". Përdoreni atë në tërësi, shkëmbeni përvoja dhe ide, së bashku aplikoni për fonde nga buxheti, të cilat do t'ju ndihmojnë të zbatoni projekte me interes për qytetarët tuaj, të inkurajoni punësimin, por edhe qëndrimin e të rinjve dhe lindjen e fëmijëve në këtë zonë. Në ministri, ju keni mbështetjen për realizimin e bashkëpunimit për të cilin u angazhuat sot”, tha ministrja Obradoviq pas nënshkrimit të Marrëveshjes.

Ajo theksoi se komuna e Medvedja është një nga shembujt e mirë se si të përdoren fondet buxhetore për të përmirësuar punën e njësive të vetëqeverisjes lokale në Serbi, prandaj kjo komunë u shpall një nga më të mirat në vitin 2019.

Marrëveshja për bashkëpunim dhe mirëkuptim u nënshkrua nga kryetarët e komunës së Bojnikut, Nebojsha Nenadoviq, komunës së Medvegjës, Nebojsha Arsiq dhe kryetari i Kuvendit Komunal i Lebanit, Boban Pejiq.

Ministri Obradoviq e shfrytëzoi këtë mundësi për të ftuar edhe një herë të gjithë qytetarët e Serbisë që të aplikojnë në Portalin E-uprava, dhe nga sot thirrni qendrën e kontaktit, dhe të shprehin interesin e tyre për vaksinën kundër KOVID-19, dhe shtoi se vetëm vaksinimi masiv mund ta mposhtë sëmundjen dhe të kthehemi në jetën normale.

Burimi: Jugmedia, Info Qendra Jug dhe Trupi Koordinues