Arkiva e lajmeve
                   

MINISTRIA DO TË NDIHMOJË RRETH DEPONIS DHE TRANSFER STACIONIT

16. gusht 2021.

Bujanoc - Beograd - Ministria e mbrojtjes së mjedisit do ta ndihmojë Bujanocin me  transfer stacionin, i cili konsiderohet si një zgjidhje për shpëtimin e jetës dhe mënyra e vetme për të parandaluar katastrofën ekologjike që kërcënon Bujanocin nga deponia e qytetit.

Sipas shefit të zyrës së kryetarit të Bujanocit, Sali Salihu, kryetari  Arifi informoi sekretaren shtetërore në Ministrinë e mbrojtjes së mjedisit, Ivana Hadzhi Stoshiq, për problemet me deponinë e qytetit dhe kërkoi mbështetjen e ministrisë në realizimin e projektit rreth transfer stacionit.

 “Kryetari prezantoi të gjitha vështirësitë në lidhje me mbrojtjen e mjedisit, me të cilat ballafaqohen qytetarët e komunës dhe vetëqeverisjes lokale. Një temë e pashmangshme ishte deponia dhe projekti i stacionit të transferimit. Na u tha se mund të presim ndihmë nga ministria dhe do të vazhdojmë të diskutojmë për këtë temë, "tha Salihu, pas vizitës së sekretarit të shtetit në Bujanoc.

Ndërtimi i stacionit të transferimit, një lloj qendre për riciklimin dhe ndarjen selektive të mbeturinave, filloi qysh në vitin 2015.

Fillimi i funksionimit të kësaj u njoftua disa herë nga autoritetet komunale, megjithatë, gjithçka mbeti vetëm në njoftime, ndërsa qytetarët ishin akoma të ekspozuar ndaj tymit helmues nga deponia për shkak të zjarreve të shpeshta, për të cilat portali “Bujanovacke” shkroi shumë herë.

Qeveria komunale nuk ndau para në buxhetin e këtij viti për përfundimin e projektit të stacionit të transferimit. Arifi, megjithatë, njoftoi më herët se fondet do të ndaheshin vitin e ardhshëm.

Sekretarja e shtetit Ivana Hadzhi Stoshiq ishte në Bujanoc për të dorëzuar një donacion nga ministria ku dorëzoi 120 kontejner të mëdhenj dhe 131 kazanë plehrash

Burimi:Bujanovacke dhe Trupi koordinues