Arkiva e lajmeve
                   

"MEDINVEST" SË SHPEJTI DO TË FILLOJË PRODHIMIN E ÇORAPE NË MEDVEGJË

31. korrik 2018.

Medvegjë - Sipas portalit "Jugmedia", kompania për prodhimin e çorapëve "Medinvest" nga Medvegja së shpejti do të fillojë prodhimin. Pranimi i punëtorëve do të zhvillohet në gjysmën e parë të gushtit, ndërsa menaxhmenti i fabrikës do të vazhdojë të marrë punëtorë në gjashtë muajt e ardhshëm. Mallrat e prodhuara do të plasohen në tregjet e Evropës dhe Amerikës së Jugut.

"Medinvest" bleu një ndërtesë të shkatërruar të ish "Nitex" prej rreth 3000 m2 në zonën industriale të Medvegjës dhe rindërtimit të saj po i vjen fundi. Është investimi i parë në fushën e prodhimit industrial në gjysmën e fundit të shekullit, si dhe fabrika e parë në të cilën makina do të dëgjohet duhet punuar pas 20 viteve.

Kompania drejtohet nga Mela Holding Group, kryetari i bordit menaxhues i të cilës është Muharem Salihu.

"Ne kemi lidhur 110 makina, dhe është planifikuar të instalojmë edhe 140 të tjera, për të plotësuar projektin e 250 makinave prodhuese. Këto makina janë fjalë të fundit të teknikës. Një palë çorapesh prodhohen për 2 minuta dhe janë të dizajnuara për punë 24 orëshe", tha Salihu

Eksporti i mallrave në vlerë prej 8 milionë eurove tashmë është rënë dakord për vitin e ardhshëm dhe pak më herët është shpallur konkursi për pranim të punëtorëve, dhe do të zgjasë deri më 10 gusht. Interesimi për konkurs është i madh. Kompania ka angazhuar agjencinë këshilluese "Adeko", e cila do të kryejë përzgjedhjen e punëtorëve, dhe deri më tani kanë aplikuar më shumë se 100 kandidatë nga territori i Medvegjës, Banja e Sijarinës, Lebani dhe Leskoci.

Me prodhimin nuk mund të shkojmë pa minimum 50 punëtorë. Fuqia punëtore do të trajnohet këtu dhe jo jashtë vendit, dhe do të marrë në mënyrë të suksesshme. Në tre muajt kemi në plan të krijojmë një ndërrim, ndërsa në pesë muaj do të kemi të gjitha tre ndërrime. E gjithë kjo kërkon 500 punëtorë. Në shtator ne planifikojmë të eksportojmë sasitë e para të kontraktuara", tha Salihu.

Në fillim, "Medinvest" fillimisht do të prodhojë të gjitha llojet e çorape të meshkujve, dhe pastaj fëmijëve, në mënyrë që më vonë të kalojë në prodhimin e çorape të grave. Produktet do të hekurosen në mënyrë të natyrore, me ndihmën e avullit dhe të paketuara në paketimin e blerë në Serbi.

Burimi: Jugmedia, E-Kapija dhe Trupi Koordinues