Arkiva e lajmeve
                   

Medaljon për nxënësit e gjeneratës

9. korrik 2012.

Leskovc-Ndihmesi i Ministrit te arsimit dhe shkencës Zoran Kostiq ka dorëzuar nxënësve të gjenratës të shkollave fillore dhe të mesme,nga rrethi i Jabllanicës dhe i Pcinjës albume me 25 medaljona me karaktere .
shtetërore,shkenctarëve,shenjëtorëve dhe artisëve të cilët në historin e Sërbisë kan lënë gjurmë.

"Kjo ditë është festë jo vetëm për ju por edhe për prindërit tuaj,qyteteve prej nga vini dhe arsimit në Sërbi.Me këto dhurata ne deshirojmë tju tregomë se mendojmë për ju dhe këto njohje të ju kujtojnë se gjithë jetën duhet me mësue. Dija nuk është e përjetshme ajo është e ndryshme,si gjithcka tjetër.Me qenë ma i miri  nuk do të thot të keshë notat më të mira.Domethënë përpjekja,punë dhe mohim,pranimi dhe njohja e rezultateve nga ana e profesorëve,drejtorëve.Të jeshë nxënës i gjeneratës do të thotë të jeshë më i miri shokë" theksoi Kostiq.

Aksionin shpërblyes per nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme realizon Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Sërbis rreth tri vite me rradhë.

"Ju më së miri e dini se sa ka qenë e vështirë qe ta meritoni këtë njohje.Unë i dëshirojë atyre që e kan kryer klasën e tetë që ta regjistrojnë shkollën te cilën e kan dashtë,kurse maturantëve të regjistrojnë fakulltetin e dëshiruar.Dhe të gjithve ju ftoj që pas përfundimit të shkollës të kthehëni në qytetet nga keni ardhur"theksoi kreu i Shkollës së Administratës në Leskovc Tomislav Simonoviq.

Cmime kanë marrë 116 nxënës të shkollave fillore dhe të mesme,nxënës nga 113 shkolla të rrethit Jabllanicës dhe Pcinjës.