Arkiva e lajmeve
                   

“MBRËMJA E TRADITËS GOJORE” NË MEDVEGJË 19.12.2017

19. dhjetor 2017.

Medvegjë – Organizata turistike e komunës së Medvegjës organizon manifestimin e dytë të rradhës “Netët e traditës gojore”, më 28 dhjetor 2017, duke filluar nga ora 18, në ndërtesën e Qendrës Kulturore në Medvegjë.

Programi i këtij manifestimi do të jet i llojllojshëm. Përveç prezantuesëve të instrumenteve tradicionale muzikore, siç ështa gajda, lahutës dhe flautës, do të shfaqet shoqëria kulturoro-artistike, si dhe do të mbahet promovimi i filmit rreth zanateve të vjetra. Projekti rreth zanateve të vjetra është financuar nga Ministria e Kulturës dhe Informimit e Republikës së Serbisë, ndërsa bartës i projektit është Organizata Turistike e komunës së Medvegjës. Do të mbahet edhe promovimi i projektit “Tradita gojore e Medvegjës”, realizimin e të cilit e ka përkrahur gjithashtu Ministria e Kulturës dhe Informimit e Republikës së Serbisë.

Pjesa e dytë e manifestimit, e cila do të mbahet në sallën e Qendrës Kulturore në Medvegjë, do të provës së ushqimeve dhe pijeve tradicionale.

Burimi: Info Qendra Jug dhe Trupi Koordinues