Arkiva e lajmeve
                   

MASAT E REJA NË BUJANOC: MAKSAT TË DETYRUESHME EDHE NË HAPËSIRË TË HAPUR, NDALOHET GRUMBULLIMI I MË SHUMË SE 10 PERSONAVE

16. korrik 2020.

Bujanoc – A do të fillojë një javë pas prezantimit të tij, zbatimi i masave emergjente kundër Kovid-19 në komunën e Bujanocit, veçanërisht ato që kanë të bëjnë me kufizimin e orarit të punës të ambienteve të furnizimit me ushqim për periudhën nga 7 në 20, do të dihet të enjten, më 16 korrik kur është caktuar seanca e Shtabit Komunale për Situata Emergjente.

Ajo që është e sigurt është se Shtabi do të harmonizojë vendimin me atë që është paraparë nga Shtabi i Krizave të Republikës, dhe kjo është, veç të tjerash, edhe mbajtja e detyrueshme e maskave mbrojtëse në hapësirë ​​të hapur, kur nuk është e mundur të mbahet një distancë prej 2 metrash dhe një ndalim për mbledhjen e më shumë se 10 personave. në të hapur.

Këto masa do të jenë të vlefshme në territorin e të gjithë vendit dhe do të fillojnë të zbatohen të premten, më 17 korrik.

"Maska mbrojtëse janë gjithashtu të detyrueshme në hapësirë ​​të hapur, në vendet ku nuk është e mundur të sigurohet një distancë prej një e gjysmë metrash, siç janë radhët para dyqaneve, farmacitë, stacionet e autobusëve dhe trenave, etj. Në të gjitha vendet e tjera publike në të hapur, rekomandohet të vendosen maskat mbrojtëse. Gjatë qëndrimit të tyre në vende publike, duhet të ketë një distancë prej një e gjysmë metër midis atyre të mbledhur, d.m.th. çdo person duhet të zërë një minimum prej katër metrash katrorë ”, theksuna në Shtabin e Krizave.

Rregullimi i punës së ambienteve të hotelierisë mbetet tek vetëqeverisjet lokale, dhe qytete dhe komuna të shumta që kanë deklaruar gjendje të jashtëzakonshme ose kanë prezantuar masa emergjente për shkak të përhapjes së virusit, kanë kufizuar orët e punës të kafeneve dhe bareve deri në ora 20:00.

Kjo është përshkruar edhe në komunën e Bujanocit nga masat e miratuara më 8 korrik, me sugjerimin e drejtoreshës së Shtëpisë së Shëndetit, dr Lela Jovanoviq, për shkak të "situatës alarmante me virusin e koronës".

Shtëpia e Shëndetit në Bujanoc është në pritje të rezultateve të testit për 37 raste të tjera të dyshimta.

Sidoqoftë, megjithëse zbatimi i masave duhej të kishte filluar "me ditën e miratimit", siç thuhet në dokument, i cili u nënshkrua në të njëjtën ditë nga zëdhënës i komandantit të Shtabit Stojança Arsiq, zbatimi u shty nga komuna e Bujanocit me arsyetimin e drejtuara për qytetarët se masat nuk do të vlejnë deri në vlerësimin e ri të situatës “në dy ditët e ardhshme”.

Numri i përgjithshëm i pacientëve në komunën e Bujanocit që nga fillimi i epidemisë është tani 41.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues