Arkiva e lajmeve
                   

MALI: PENSIONERËVE NGA 100 EURO DERI TË MËRKUREN

19. maj 2020.

Beograd - Ministri i financave, Sinisha Mali, deklaroi se janë paguar 100 euro për 950,000 pensionistë që kishin një llogari në Bankën e Kursimeve Postare, ndërsa pagesa për ata me llogari në banka të tjera filloi të hënën.

 "Deri të mërkurën, ne do t'i paguajmë të gjithë 1,780,000 pensionistët," i tha Mali Televizionit Prva, duke folur për ndihmën shtetërore për qytetarët gjegjësisht shumë së 100 eurove për secilin.

 Siç tha ai, të enjten dhe të premten, ata që marrin ndihmë financiare sociale do të paguhen, dhe pastaj, nga 25 maj, do të fillojë pagesa e njëpasnjëshme për të gjithë ata që kanë aplikuar deri më tani.

 "Regjistrimi zgjat deri më 5 qershor, një ditë, dy, tre pas kësaj do të përfundojmë gjithçka, qytetarët e Serbisë nuk duhet të shqetësohen në asnjë mënyrë, thesari do t'i paguajë ato para", theksoi Mali.

Ai tha se ishte "suksesi i të gjithë qytetarëve të Serbisë", sepse "u vërtetua se sa janë treguar reformat në periudhën e kaluar".

  "Kur keni financa të shëndetshme publike, një themel i fortë për masa të tilla, atëherë keni një sukses të tillë, ju keni dëgjuar qytetarët se kjo do të thotë shumë për të gjithë; "Disa do të paguajnë faturat, disa do t'i japin, disa do t'i japin nipërve dhe mbesave", tha Mali.

Burimi: Beta dhe Trupi Koordinues