Arkiva e lajmeve
                   

MALI: NDIHMA E TRETË E PAGËS KORONA MË 7 KORRIK

23. qershor 2020.

Beograd - Ministri i financave i Republikës së Serbisë, Sinisha Mali, tha se "paga minimale e koronës" e tretë do të paguhet më 7 korrik, dhe shtoi se falë masave të mbështetjes së shtetit janë ruajtur repartet, fabrikat dhe ekonomia serbe.

Ministri Mali, si i ftuar në TV Prva, tha se po lëviz me punë serioze dhe të përgjegjshme, me qëllim që të përmbushë premtimet në kohën më të shkurtër të mundshme, të rrisë nivelin e jetesës së qytetarëve dhe të arrijë qëllimin - një pagë mesatare prej 900 euro dhe një pension mesatar prej 440 euro.

"Tani gjërat po përshpejtohen, hapen fabrika të reja, vende të reja pune. Po punohet për hapjen e autostradave. Tani qëllimi është arritur shumë më shpejt. Duke pasur parasysh gjithë këtë, është realiste që me normat e parashikuara të rritjes, do të arrijmë një pagë mesatare prej 900 euro dhe pension deri në 440 euro ”, theksoi Mali si mysafir në TV Prva.

Duke folur për rishikimin e ardhshëm të marrëveshjes me Fondin Monetar Ndërkombëtar, i cili pritet këtë javë, ministri tha se temat kryesore do të jenë zbatimi i masave ekonomike për shkak të pandemisë së koronavirusit, por edhe programit "Serbia 2025".

"Ne do të zhvillojmë një auditim të marrëveshjes dhe takimeve me Misionin e FMN-së në internet. Duhet të shikojmë situatën në buxhet, në mënyrën se si kemi zbatuar masa deri më tani për shkak të pandemisë së virusit korona. Ne kemi treguar se jemi serioz, jemi kujdesur për biznesmenët, por edhe për qytetarët. Ata vetë thonë se e shpëtuam ekonominë tonë ”, tha Mali, duke shtuar se pagesa e fundit e pagës minimale do të bëhet më 7 korrik.

Tema e bisedimeve me FMN është programi "Serbia 2025". Ne kemi filluar bisedimet me partnerët, dhe deri në fund të verës do të fillojmë ndërtimin masiv të rrjetit të ujësjellësit dhe kanalizimeve në Serbi. Ne duam të fillojmë zbatimin nesër, për të përmbushur premtimin që u dhamë për qytetarët ", deklaroi Mali.

Burimi: RTV, Dnevnik, B92, BiznesInfo, OK Radio dhe Trupi Koordinues