Arkiva e lajmeve
                   

LUKA, ANASTASIA, BOGDANI DHE ANGJELA KANË SHËNUAR TREGIMET MË TË BUKURA PËR BUJANOCIN

9. gusht 2021.

Bujanoc - Beograd - Luka Milosavljević, Anastasija Janjić dhe Bogdan Matić janë fëmijë nga Bujanoci dhe nxënës të Shkollës së Mesme Sveti Sava, të shpërblyer për veprat më të mira në konkursin letrar "Më trego për rajonin tënd". Andjela Dukadinovic nga Bujanoci gjithashtu u shpërblye.

Konkursi u organizua nga Iniciativat Qytetare dhe shkrimtarët më të mirë të rinj morën kompjutera tablet, altoparlantë pa tel dhe kufje pa tel, libra dhe diploma në një mbrëmje letrare në nder të tyre, të mbajtur në Bibliotekën Bora Stanković në Vrajë.

Konkursi u organizua në disa komuna në Serbinë jugore, dhe punimet më të mira u përzgjodhën për secilën prej tyre.

Iniciativat Qytetare shpallën këtë konkurs letrar me tregime të shkurtra për të rinjtë në Vrajë, Leban, Bujanoc dhe Preshevë, ku ata përshkruan se çfarë e bën të veçantë vendin ku ata jetojnë, atë që një i huaj duhet të dijë për atë qytet apo komunë, si dhe atë që vetë banorët mund të bëjnë për ta bërë jetën më të mirë në zonën e tyre.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues