Arkiva e lajmeve
                   

„LIDL“ KA DHURUAR SHTATË TONË USHQIM KRYQIT TË KUQ TË SERBISË

7. tetor 2019.

Beogradi – Kompania “Lidl Serbia” dhuroi shtatë tonë ushqim Kryqit të Kuq të Serbisë për të ndihmuar grupet në nevojë sociale, ndërsa me këtë donacion janë përfshirë 7,000 individë.

Përmes një rrjeti të organizatave lokale të Kryqit të Kuq, “Lidl” ka shpërndarë ushqim në tetë bashkësi lokale - Beograd, Vrshac, Kovin, Paraçin, Nish, Gaxhin Han, Leskoc dhe Bujanoc, është kumtuar nga kjo kompani.

Ky donacion është pjesë e strategjisë së biznesit me përgjegjësi shoqërore të Lidl Serbisë nën sloganin "Në rrugën për nesër", në të cilën kompania tashmë ka kontribuar në shumë mënyra në përmirësimin e kushteve të jetesës në komunat ku hapi shitoret e saj.

"Viti i biznesit u shënua nga shumë takime me konsumatorët në të gjithë Serbinë, kështu që ne donim të falënderonim të prekurit për ditëlindjen e tyre të parë, duke i bërë ata pjesë të komunitetit tonë. Në të njëjtën kohë, me këtë dhurim, ne donim të jepnim një shembull pozitiv dhe të inkurajonim sa më shumë njerëz solidar, tha shefja e komunikimeve të korporatave në kompaninë Lidl Serbia, Martina Petroviq.

Duke mbajtur parasysh situatën e grupeve të cenueshme në këto zona, Kryqi i Kuq kryesisht ka drejtuar dhurimin për institucionet që përmirësojnë cilësinë e jetës së personave me aftësi të kufizuara dhe përdoruesit e programeve kombëtare të kuzhinës.

"Falënderojmë Lidl për këtë donacion shumë domethënës. Donacioni prej shtatë tonësh ushqim, i cili përfshin rreth 7000 qytetarë veçanërisht të prekshëm, jep një kontribut të jashtëzakonshëm në realizimin e misionit humanitar të Kryqit të Kuq të Serbisë - për ta bërë jetën më të lehtë për më të prekurit midis nesh - familjeve që shpesh nuk kanë mundësi për të ushqyer", tha Lubomir Miladinoviq, sekretari i përgjithshëm i Kryqit të Kuq të Serbisë gjatë pranimit të donacionit.

Miladinoviq shprehu besimin e tij në vazhdimin e bashkëpunimit të suksesshëm me Lidl Serbinë, dhe se ky shembull i një kompanie me përgjegjësi shoqërore do t'i inkurajonte të tjerët të krijojnë veprime të ngjashme në mënyrën e tyre.

Lidl Serbia vazhdon bashkëpunimin e saj me Kryqin e Kuq të Serbisë, ku në muajt e ardhshëm në dyqanet e saj, njerëzit me vullnet do të informohen se si mund të përfshihen dhe të jenë pjesë e veprimeve të tyre humanitare.

Burimi: RTV dhe Trupi Koordinues