Arkiva e lajmeve
                   

LEJOHET PUNA E RESTORANEVE, MIRËPO VETËM PËR SHPËRNDARJEN E USHQIMIT

25. mars 2020.

Bujanoc – Shtabi për Situata të Jashtëzakonshme i Bujanocit ka vendosur të lejojë që restorantet me ushqim të shpejtë të punojnë duke shpërndarë dhe rregulluar marrjen e ushqimit në rregull, me respektimin e duhur për të gjitha masat e përcaktuara.

Institucionet e përgatitjes së ushqimit janë të përjashtuar nga vendimi për ndalimin e të gjitha lehtësirave ushqimore bazuar në rekomandimin e Odës së Tregtisë Serbe (OTS).

"Vendimet ekzistuese përjashtojnë ambientet e kuzhinës, restorantet, kafenetë dhe dyqanet e ushqimit të shpejtë, të cilat tani lejohen të ofrojnë ushqime dhe të marrin porosi. Pranimi duhet të bëhet me respektin maksimal të masave për të parandaluar përhapjen e koronavirusit. Këtyre iu mbetet ta zbatojnë atë, përmes ndonjë sporteli apo diçka të tillë, por asnjë tubim dhe turmë nuk do të tolerohet", tha komandanti i Shtabit, Shaip Kamberi.

Shtabi, gjithashtu informon edhe fermerët se ndalimi i lëvizjes nga ora 17 deri 5, nuk është i vlefshëm për ta, por atyre u lejohet të punojnë në fusha dhe të kthehen në shtëpi deri në orën 8 të mëngjesit.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues