Arkiva e lajmeve
                   

KUVENDI KOMUNAL I BUJANOCIT ËSHTË DIGJITALIZUAR ME PARATË E MINISTRIVE, KËSHILLTARËS DO T`I DREJTOHEN ME VENDET E TYRE

19. shtator 2019.

Bujanoc - Një sistem dixhital është instaluar në sallën e Kuvendit Komunal të Bujanocit, i cili, siç njoftohet nga zyra e kryetarit të komunës, "do të rrisë nivelin e efikasitetit të këshilltarëve".

Dixhitalizimi i sallës së asamblesë u pagua 4.7 milion dinarë, por jo nga buxheti i komunës, por paratë erdhën nga Ministria e Administratës Publike dhe Vetëqeverisjes Lokale.

Në seancën tjetër të Asamblesë nuk do të ketë numërim të duarve të ngritura gjatë votimit, e as t’i drejtohen Kryetarit të Kuvendit, pasi përcaktimi i kuorumit dhe votimi do të bëhet përmes kartave dhe njësive elektronike, dhe këshilltarët do të flasin nga vendet e tyre, si në Kuvendin Kombëtar të Serbisë.

"Pushteti vendor ka qenë në konkurrencë me këtë projekt me ministrinë përkatëse, sepse besojmë se modernizimi do të rrisë efikasitetin e kuvendit në një nivel më të lartë", tha shefi i kabinetit Rahim Salihi.

Siç tha ai, dixhitalizimi do ta kthejë asamblenë në një vend ku punohet në mënyrë efikase punohet dhe rrespektohet koha e këshilltarëve dhe qytetarëve.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues