Arkiva e lajmeve
                   

KUR BRANKOVCËT FESTOJNË

30. mars 2022.

Bujanoc-Beograd- Nxënësit dhe punëtorët e shkollës fillore të Bujanocit “Branko Radiçeviq” shënuan Ditën e shkollës që me krenari mban emrin e njërit prej poetëve më të njohur serb.

Duke iu drejtuar të pranishmëve, drejtori i shkollës, Nenad Tasiq, ndër të tjera theksoi se shkolla aktualisht është në proces rikonstruksioni dhe se me përfundimin e punimeve nxënësit do të kenë shkollë funksionale sipas standardeve evropiane.

Në sallën e mbushur plot të Qendrës së Kulturës “Vuk Karaxhiq” u mbajt një manifestim studentor me një program të pasur dhe kuptimplotë.

Nxënësit më të suksesshëm të konkursit studentor për veprën më të mirë letrare artistike u shpërblyen me 6 çmime, nga tre për nxënës të klasave të ulëta dhe të larta.

Në shënimin e festës së shkollës, përveç nxënësve dhe prindërve të tyre, morën pjesë edhe përfaqësues të jetës shoqërore-politike të Bujanocit.

Në shkollën fillore “Branko Radiçeviq”, me 115 punëtorë, aktualisht mësimin  vijojnë 974 nxënës nga komunitetet nacionale serbe dhe rome, duke përfshirë katër departamente rajonale në fshatrat Rakovac, Srpska Kuqa, Karadnik dhe Lopardincë.

Burimi: Bujanovaqke, Trupi Koordinues