Arkiva e lajmeve
                   

KUD KOLO PARA NJERËZVE TË BUJANOCIT NË DITËN E SHËN PJETRIT

12. korrik 2021.

Bujanoc - Beograd - Shoqata Kulturore dhe Artistike e Bujanocit "Kolo" do të performojë para publikut vendas në Bujanoc për festën e qytetit - Dita e Shën Pjetrit (12 korrik) në orën 20:30.

Shfaqja do të organizohet si pjesë e festivalit tradicional folklorik, të cilin "Kolo" e organizon prej dy dekadash

"Vitin e kaluar ishte dashur të ishte festivali i 19-të, por ne nuk e organizuam atë për shkak të virusit. Tani do të ketë një festival folklorik në sheshin e qytetit ", thotë njeriu i parë i KUD" Kolo ", Boban Dimitrijeviq.

Situata me kovid e komplikon udhëtimin, shton ai kështu që këtë vit ndryshe nga ato të mëparshmit, nuk do të ketë mysafirë nga jashtë, gjë që e bëri këtë festival të njohur.

"Ne do të bëjmë çmos për të kompensuar mungesën e justifikuar të miqve tanë nga Greqia, Bullgaria dhe Maqedonia." Është e rëndësishme që kjo të organizohet përsëri në shesh pas një pauze një vjeçare ”, tha Dimitrijeviq.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues