Arkiva e lajmeve
                   

KRYETARI VUÇIQ: DO TË NDËRTOJMË EDHE HEKURUDHËN E SHPEJTË DERI NË NISH, DO TË NGRISIM JUGUN E SERBISË

2. qershor 2020.

Nish - Presidenti i Republikës së Serbisë, Aleksandar Vuçiq, tha gjatë bisedimeve me përfaqësuesit e kontraktorit kinez për ndërtimin e hekurudhës me shpejtësi të lartë Beograd-Budapest, nga Beogradi në Stara Pazova, se një hekurudhë me shpejtësi të lartë nga Beogradi në Nish do të ndërtohej për të ngritur edhe më tej jugun e Serbisë.

Presidenti Vuçiq theksoi se do të ishte shumë e rëndësishme të ndërtohet, përveç një pjese tjetër në shtegun për në Budapest, nga Novi Sad për në Subotica, një hekurudhë me shpejtësi të lartë nga Beogradi në Nish, i cili do të ishte deri në 200 kilometra në orë, dhe pastaj nga Nish për Preshevë, me një shpejtësi prej 160 kilometrash në orë.

Vuçiq shtoi se tashmë është duke u diskutuar me kompanitë kineze dhe hekurudhat ruse që po ndërtojnë një pjesë të hekurudhës me shpejtësi të lartë nga Stara Pazova në Novi Sad.

Vuçiq tha se ai vuri re pas aplikimeve te qytetarët për shumën e 100 euro që vetëm gjashtë rrethe, kryesisht në veri të vendit, jetojnë 50 përqind e banorëve dhe kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të ngrihet jugu i Serbisë.

Burimi: Niske Vesti dhe Trupi Koordinues