Arkiva e lajmeve
                   

KONKURSI PËR BURSËN STUDENTORE PËR JIRI DIENSTBIER 2019/2020 (AFATI: 02.06.2019)

16. maj 2019.

Bursa e Jiri Dienstbier është dedikuar për gazetarët nga vendet e Ballkanit Perendimor.

Fillimi i këtij projekti është iniciuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Republikës Çeke dhe Radion Evropa e Lirë, frymëzuar nga kontributi i Jiri Dienstbier në fushën e gazetarisë, politikës së jashtme dhe të drejtave të njeriut.

Bursa synon të frymëzojë gazetarët e rinj nga rajoni për të çuar përpara profesionin e tyre duke mbështetur pluralizmin dhe pavarësinë e medias, dhe i referohet periudhës 18 nëntor 2019-26 qershor 2020. Bursistët do të shpenzojnë para dy javë në një nga redaksitë e Radios Evropa lirë në rajon për t'u njohur me funksionimin e bordit editorial, pastaj 6 muaj në redaksinë e Radio Evropa e lirë në Pragë, dhe pastaj kthehen në redaksi në rajon muajin e kaluar.

Afati për paraqitje është 2 qershor 2019.

Paraqitjet duhet të dërgohen në http://apply.teamio.com/public/respond?vacancy=1375860685&rps=202, ndërsa rreth rezultateve të konkursit do të njoftoheni deri më 10 korrik 2019.

Informata të hollësishme mbi programin dhe mënyrën e aplikimit mund të gjeni në faqen e internetit të Radio Europa e Lirë https://pressroom.rferl.org/call-for-applications-jiri-dienstbier-journalism-fellowship-2019-2020

Burimi: Radio Europa e Lirë dhe Trupi Koordinues