Arkiva e lajmeve
                   

KONKURSI I ARTIT PËR FËMIJË “HIGJIENA E DUARVE - MASA MË E RËNDËSISHME E PREVENTIMIT”

23. qershor 2020.

Beograd - Ministria e Shëndetësisë, në bashkëpunim me Shoqatën e infermierëve të institucioneve parashkollore të Serbisë, dhe me mbështetjen e Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik, shpallën një konkurs për artin e vlerave "Higjiena e duarve për shëndetin tonë" për fëmijët në institucionet parashkollore në Serbi. Tema e konkursit të artit i referohet rëndësisë dhe mënyrës së larjes së duhur të duarve në mënyrë që të parandalohen sëmundjet infektive, përfshirë COVID-19 dhe të mbështesin zhvillimin e mënyrës së jetesës së shëndetshme.

Juria e ekspertëve do të zgjedhë 40 vepra arti për fëmijë nga të gjitha veprat e paraqitura, të cilat do të jepen, njëra prej të cilave do të shtypet si pullë postare. Shpërblimet do t'u paraqiten përfaqësuesve të institucioneve parashkollore më 25 qershor 2020 dhe letrat e falënderimeve do t'u shpërndahen të gjithë fëmijëve të grupeve arsimore që morën pjesë në konkurs.

Ky veprim është pjesë e fushatës së higjienës së duarve e Ministrisë së Shëndetësisë, e cila po zbatohet në kuadër të Programit Kombëtar për Kontrollin e Rezistencës Bakteriale ndaj Antibiotikëve, si një masë për të parandaluar dhe kontrolluar infeksionin dhe luftuar COVID-19, si dhe fushatën globale Higjiena e duarve të Organizatës Botërore të Shëndetit.

Fushata është duke u realizuar në kuadër të "Projektit të Dytë të Zhvillimit të Shëndetit të Serbisë" të Ministrisë së Shëndetësisë, në bashkëpunim me Institutin e Shëndetit Publik të Serbisë "Dr Milan Jovanovic Batut", Komisioni i Ekspertëve të Republikës për Mbikëqyrjen e Infeksioneve Spitalore të Ministrisë së Shëndetësisë, Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik, Shoqata së Infermierëve të institucioneve parashkollore të Serbisë dhe Odës Farmaceutike e Serbisë.

Burimi: RTV dhe Trupi Koordinues