Arkiva e lajmeve
                   

KONKURSI ARTISTIK SHPËRBLYES “EUROPA ËSHTË KËTU 2021” (AFATI: 12 MARS 2021)

1. mars 2021.

Delegacioni i Bashkimit Evropian në Republikën e Serbisë ka shpallur konkurs tematik, artistik për dorëzimin e propozimeve për dorëzimin e propozimeve të angazhuara dhe interaktive me temën "Evropa është këtu 2021". Ky konkurs shpërblyes artistik, si dhe tre propozimet më të mira, janë pjesë e fushatës e cila realizohet nga Delegacioni i Bashkimit Evropian në Serbi me rastin e shënimit të Ditës së Evropës në maj 2021.

Vetëm ekipet e studentëve universitarë, master dhe doktoraturë të akademive të artit dhe fakulteteve, dmth fakulteteve të arteve të bukura dhe të aplikuara, dhe fakulteteve të arkitekturës (publike ose private) mund të marrin pjesë në konkurs, dhe duhet të ketë të paktën dy studentë brenda ekipit.

Konkursi i artit synon të mbështesë artistë të rinj dhe të talentuar, për të promovuar punën e tyre dhe vlerat evropiane. Tre propozime të zgjedhura nga juria e ekspertëve do të ekspozohen në hapësirat publike në Beograd, Nish dhe Novi Sad në Ditën e Evropës, duke filluar nga 8 ose 9 maj 2021 deri në fund të majit 2021, si pjesë e ngjarjes që shënon Ditën e Evropës në Serbi, organizuar nga Delegacioni i Bashkimit Evropian në Republikën e Serbisë.

Propozimi i instalimit të artit duhet të jetë një vepër arti e angazhuar ose vepër arti, një instalim 3D interaktiv në hapësirë, i cili komunikon temën e konkursit "Evropa është këtu 2021" përmes mediave vijuese: multimedia, skulpturë, e gatshme objekte dhe të ngjashme.

Secili prej tre fituesve do të marrë 5,000 euro (neto, në dinarë kundrejt vlerës) për prodhimin e një instalimi arti, shfaqjen e tij në një hapësirë ​​të caktuar publike në një nga tre qytetet e përmendura më lart, duke mbuluar kostot e logjistikës (vendosja e një arti objekt), shpenzimet e udhëtimit dhe honoraret.

Udhëzimet e detajuara mund t`i gjeni në këtë link http://europa.rs/poziv-za-podnosenje-predloga-za-studente-umetnickih-fakulteta-za-ucesce-na-konkursu-umetnicki-konkurs-evropa-je-ovde-2021/

Burimi: europa.rs dhe Trupi Koordinues