Arkiva e lajmeve
                   

KONKURS I KPQK PËR PROPOZIMET MEDIALE “NDRYSHE NGA TJERËT” (AFATI: 15 TETOR 2019)

13. gusht 2019.

Konferenca e Përhershme e Qyteteve dhe Komunave - Unioni i Qyteteve dhe Komunave të Serbisë (SCTM), në kuadër të programit "Mbështetje për qeveritë lokale në Serbi në rrugën drejt BE - faza e dytë", e financuar nga Qeveria e Suedisë, ka shpallur përsëri konkurs për kontributet më të mira të medias në praktikë këtë vit në pushtetin lokal "Ndryshe nga të tjerët", i cili u hap për gazetarët e mediave lokale, rajonale dhe kombëtare nga 15 prilli deri në 15 tetor 2019.

Temat e konkursit janë: integrimi në BE, mbrojtja e mjedisit, përmirësimi i klimës së biznesit, parandalimi dhe menaxhimi i urgjencës, si dhe barazia gjinore dhe të drejtat e njeriut në nivelin lokal. Duke shpallur këtë thirrje, SCTM dëshiron të nxjerrë në pah rëndësinë dhe rolin e autoriteteve lokale në këto zona, me qëllim të përmirësimit të cilësisë së shërbimeve që ata ofrojnë për qytetarët.

Gjithsej pesë çmime do të jepen si pjesë e konkursit "Ndryshe nga të tjerët", dhe autorët e kontributeve më të mira do t`u dhurohen laptopë.

Оцену о најбољим медијским прилозима ће донети независни жири, који чине искусни уредници водећих редакција: Нада Гогић (РТС), Срђан Бошковић (Радио Београд 1), Веселин Симоновић (Блиц), Зоран Секулић (Фонет) и Владан Самарџић (Вечерње новости).

Текст конкурса је доступан на

Kontribimet duhet të dërgohen në Shërbimin e Informacionit SCTM me e-mail nazeljko.krnetic@skgo.org dhe milos.obradovic@skgo.org, ose me postë në Konferencën e Përhershme të qyteteve dhe komunave - Shërbimi i Informacionit, Makedonska 22 / VIII, 11000 Beograd, me shënimin – MEDIJSKI KONKURS DRUGACIJI OD DRUGIH.

Teksti i konkursit është në dispozicion në

http://www.skgo.org/storage/app/media/uploaded-files/Tekst%20medijskog%20konkursa%202019.pdf

Burimi: KPQK dhe Trupi Koordinues