Arkiva e lajmeve
                   

KLUBI I SIPËRMARRËSVE, NJË VIT E GJYSMË NGA THEMELIMI

25. janar 2019.

Bujanoc - Një vit e gjysmë pas themelimit të Klubit të Biznesmenëve të Bujanocit, iniciatori kryesor i shoqatës së drejtorëve të disa kompanive të Bujanocit, nënkryetari Nenad MitroviQ, vlerëson se është bërë shumë dhe hapja e repartit të fabrikës Jumko është një meritë e Klubit.

Klubi i biznesmenëve u krijua me qëllim, siç u tha, me paraqitje të përbashkët përpara institucioneve shtetërore dhe lokale për të punuar në interesat e biznesmenëve dhe për të kapërcyer problemet e përbashkëta.

Pas më shumë se një viti, Mitroviq thotë se është krenar për rezultatet e krijuara të kësaj shoqate.

"Rezultati më i rëndësishëm i biznesit të Klubit është fabrika e re Jumkos në Bujanoc, e cila tani ka mbi 100 punonjës," tha Mitroviq.

Duke sqaruar se çfar mund të jenë meritat eshoqatës së biznesmenëve të Bujanocit për hapjen e një reparti të kompanisë nga Vraja, Mitroviq tha:

"Qëllimi ynë është gjithashtu të krijojmë vende të reja pune, kështu që në Klub kemi ardhur me idenë për të provuar Jumko, një kompani shtetërore që ishte e vetmja në gjendje të na ndihmojë dhe të hap fabrikën në Bujanoc".

Me fjalë të tjera, fabrika e re Jumko u hap në shkurt 2018 në ndërtesën e ish Jugpromet, në të cilën ish-gjiganti i Vrajës, sipas Mitrovicës, investoi mbi 20 milion dinarë.

"Nga kjo fabrikë e re, buxhetet vjetore të komunës janë midis 10-12 milion dinarë përmes taksave dhe kontributeve," tha Mitroviq.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues