Arkiva e lajmeve
                   

KAMPI I EMIGRANTËVE NË PRESHEVË EMËROHET ME EMRIN DRAGAN STANISAVLEVIQ

16. korrik 2021.

Preshevë - Beograd - Kampi i emigrantëve në Preshevë u emërua me emrin  Dragan Stanisavleviq Gagi nga ai vend, i cili ka punuar në kamp që nga hapja e tij më 8 korrik 2015.

Komisariati për Refugjatë organizoi një festim solemn të përvjetorit të hapjes, kur u vendos një pllakë përkujtimore. Me iniciativën e Vladimir Cucić dhe propozimin e Komisariatit për Refugjatë, të cilin ai e drejton dhe Ministrisë së Punës, Punësimit, Veteranëve dhe Çështjeve Sociale, kampi në Preshevë mban emrin e Dragan Stanisavljević Gagi.

Kjo është një njohje e shkëlqyer për Gagin e ndjerë, i cili ishte i preferuar në kamp, ​​por edhe në Preshevën e tij të lindjes, për familjen e tij dhe të gjithë njerëzit nga Presheva.

Stanisavljeviq ishte kryetar i SPS, SUBNOR, shoqatës alpinistike, dhe i preferuar në mesin e të gjithë qytetarëve të komunës së Preshevës.

Vendasit e Preshevës treguan se në varrimin e tij, në një kolonë të paharruar për këtë vend, dhe pas arkivolit ishin serbët dhe një numër i madh i shqiptarëve.

Familja është shumë e prekur dhe mirënjohëse për këtë gjest, dhe pllaka përkujtimore u zbulua nga nipi i tij Vukan.

Burimi: Jugpres dhe Trupi Koordinues