Arkiva e lajmeve
                   

KA FILLUAR REGJISTRIMI I MËSIMIT NË GJUHËN SHQIPE

24. mars 2020.

Bujanoc - Orët e regjistrimit të mësimit të nxënësve nga Bujanoci, Presheva dhe Medvegja në gjuhën e tyre amtare shqipe filluan në shkollën e mesme Sezai Suroi në Bujanoc të hënën, konfirmoi Ragmi Mustafa, kryetar i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KNSH).

Sipas tij, transmetimi përmes televizioneve Spektri dhe Aldi do të fillojë nga data 24 mars.

"Regjistrimi i mësimit filloi nga klasa e 1-4. dhe gjatë javës do të regjistrohet për klasat e larta. Pas kësaj fillon regjistrimi i orëve mësimore për shkollat ​​e mesme”, tha Mustafa.

Regjistrohet mësimi për tri lëndët e shkollës fillore: Gjuhë Amtare (shqip), Matematika dhe Bota Rreth Nesh.

Ai shtoi se po punohet në kushte të këqija të situatës së jashtëzakonshme për shkak të pandemisë së virusit korona, por theksoi se ishte e rëndësishme që nxënësit të fillojnë mësimet sa më shpejt që të jetë e mundur.

Mësimet, thotë Mustafa, do të jenë të disponueshme edhe në rrjetet sociale.

Në tre komuna, rreth 10,000 nxënës ndjekin mësimet në gjuhen shqipe në 13 shkolla.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues