Arkiva e lajmeve
                   

JANË MBYLLUR KUFIJTË, ËSHTË NDALUAR TRANSPORTI NË MES QYTETEVE

20. mars 2020.

Beograd - Të gjitha vendkalimet kufitare në Republikën e Serbisë për udhëtarët që udhëtojnë me rrugë rrugore, hekurudhore dhe ujore janë mbyllur të premten nga ora 8:00, njoftoi mbrëmë presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq.

Deri më tani, vetëm vendkalimet e vogla kufitare janë vënë jashtë shërbimit, ndërsa vendimi i ri vlen për të gjitha vendkalimet kufitare, kështu që do të jetë e pamundur të hyni legalisht në Republikën e Serbisë në ditët në vijim.

Në të njëjtën kohë, ky vendim nuk vlen për transportin e mallrave, të cilat do të jenë në gjendje të kalojnë kufijtë.

"Askush nuk do të mund të hyjë në Serbi," tha presidenti serb Aleksandar Vuçiq, duke iu drejtuar qytetarëve.

Presidenti njoftoi se i gjithë trafiku në mes qyteteve do të ndalohet nga ora 12.00 të ditë së premte.

"Nisjet e fundit të autobusëve dhe trenave duhet të jenë deri në 12 të mesditës," tha presidenti Vuçiq, duke shtuar se mundësia e udhëtimit me makinë nuk u ndalua.

Presidenti gjithashtu njoftoi se orari i orës policore do të zgjatet dhe se qytetarët do të informohet deri në fillim të vikendit. 

Burimi: Vranjske dhe Trupi Koordinues