Arkiva e lajmeve
                   

ISIDORA, MJESHTËR I FIZARMONIKËS, KA SHKËLQYER NË UKRAINË

15. maj 2019.

Bujanoci - Isidora Taskoviq nga Levosoja dhe mentori i saj Milosh Stoimenov janë kthyer me një medalje argjendi që shkëlqen në ngjyrë të artë të mbajtur në gjatë Garës Ndërkombëtare të Fizarmonikës në Ukranië.

Isidora Tashkoviq, një nxënëse e klasës së 7-të të Shkollës Fillore Vuk Karaxhiq në Levosoje, sipas fjalëve të mentorit saj, kënaqën anëtarët e jurisë së ekspertëve nga Britania e Madhe, Francës dhe Italisë. Isidora fitoi vendin e dytë në konkurs, me më shumë se 40 fizarmonikantë të rinj, të moshës 13 deri në 15 vjeç, nga Ukraina, Lituania, Letonia dhe Bjellorusia.

Përmbledhja e fizarmonikës "Perpetuum mobile" në Dragobiç të Ukrainës për këtë vajzë të talentuar është gara e parë jashtë kufijve të Serbisë, ndërsa në vendin tonë tashmë ka fituar.

 “Suksesi i Isidores është i madh. Ajo tregoi talent të denjë për admirim dhe potencial të madh. Kjo u konfirmua nga ekspertët e fizarmonikës nga Bjellorusia dhe Italia, nga të cilët ajo mori një thirrje për të kryer në garat e tyre ", tregon mësuesi i saj i fizarmonikës në Shkollën e Muzikës në Bujanoc, Milosh Stoimenov.

Për të treguar Bujanocin dhe Serbinë në dritën më të mirë në largësinë e Ukrainës, përveç Isidorës, gjithashtu u kujdes edhe Milosh Stoimenov.

Сребрно одличје са такмичења у Украјини једно је од највећих признања за Музичку школу у Бујановцу, а Стоименов најављује нове наступе и победе његових 13 хармоникаша.

Ai u ftua të hapte garën me një koncert solist, iu është shqiptuar nderimi të bëhet anëtar i jurisë së ekspertëve dhe mori pjesë në një konferencë mbi muzikën bashkëkohore të shekullit 21 në fizarmonikë.

Medalja e argjendtë nga gara në Ukrainë është një nga çmimet më të mëdha për Shkollën e Muzikës në Bujanoc dhe Stoimenov paralajmron perfonanca të reja dhe fitoret e 13 lojtarëve të tij të fizarmonikës.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues