Arkiva e lajmeve
                   

ISH PUNËTORËVE TË GEOK-SIT NGA 54.000 DINARË

16. gusht 2021.

Bujanoc - Beograd - Ish punëtorëve të fabrikës Geox në Vranje u paguhet një ndihmë e njëhershme prej 53,965 dinarë, njoftoi ministria e Financave.

Ministri Sinisha Mali deklaroi në një deklaratë se pagesa filloi përmes qendrave për punë sociale dhe shtoi se ai pret që ajo të përfundojë më 16 gusht.

Ndihma u miratua për ish -punëtorët që jetojnë në territoret e qyteteve Vranje, Nish dhe Kragujevac, gjegjësisht komunat Bujanoc, Knjazevac dhe Vladicin Han.

Në deklaratë thuhet se qeveria e Serbisë miratoi Konkluzionin që miratoi 66.215.055 dinarë për ndarjen e ndihmës së njëhershme, në vlerë prej 53.965 dinarë për 1.227 ish-punëtorë në fabrikën e këpucëve Geox.

"Siç premtoi kryetari i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ish-punëtorët në Geox do të marrin një ndihmë të njëhershme në vlerë prej 53.965 dinarë, sepse ne menduam se ishte e rëndësishme t'i ndihmojmë ata që të kalojnë periudhën drejt punësimit të ri sa më shpejt e mundur, "tha Mali

Ai shtoi se lajmi i mirë është se kompania Teklas nga Vladičin Han do të punësojë një pjesë të punëtorëve nga Geox. Ai gjithashtu tha se "kjo nuk është një mundësi për të mbledhur pikë të lira politike dhe për të frikësuar më tej qytetarët", dhe vuri në dukje se investitorë të rinj po vijnë vazhdimisht në Serbi.

"Investimet e reja nënkuptojnë punë të reja, dhe kjo është arsyeja pse ne do të kujdesemi për ish -punonjësit e Geox dhe nuk do t'i lëmë ata në baltë," tha Mali.

Burimi: Bujanovacke dhe Trupi koordinues