Arkiva e lajmeve
                   

HAPJA E KALIMIT ADMINISTRATIV NË RRUGËN MEDVEGJË – KAMENICË TË KOSOVËS

23. prill 2015.

Përveç dy vendkalimeve administrative, në Jarinjë dhe Bërnjakë, të cilët egzistojnë në mes të Serbisë qendrore dhe Kosovës e Metohisë, pas dilaogut më të ri në Bruksel, do të hapet edhe vendkalimi i Banjës, i cili gjendet në vendbanimin Izvor, në komunën e Zveçanit.

Me hapjen e dy vendkalimeve në vijën administrative është rezultat konkret i bisedimeve të fundit në Bruksel, në mes Alleksandër Vuçiqit dhe Isa Mustafës. Përveç Banjës, me propozim të Prishtinës, do të hapet edhe vendkalimi në rrugën Medvegjë – Kamenicë e Kosovës. Përmes dy vendkalimeve qytetarët mund në mënyrë ilegale të kalojnë kur të përmbushen të gjitha kushtet teknike për hapjen e tyre. Me këtë numri i vendkalimeve administrative nga gjashtë do të rritet në tetë vendkalime administrative.

Burimi: Politika dhe Trupi Koordinues