Arkiva e lajmeve
                   

GJORGJEVIQ NË MEDVEGJË KA VIZITUAR FAMILJEN ME DHJETË FËMIJË

26. gusht 2019.

Medvegjë - Familja më e madhe në komunën e Medvegjës, e përbërë nga prindër me 10 fëmijë, u vizitua nga ministri i punës, punësimit, çështjes së veteranëve dhe sociale, Zoran Gjorgjeviq, i cili u dha atyre dy laptopa dhe u premtoi se Qeveria e Serbisë do t'u sigurojë atyre kushte më të mira për jetaë në periudhën e ardhshme.

"Askush në vendin tonë nuk e meriton të jetojë në këto kushte dhe kjo është arsyeja pse si shtet ne do të bëjmë çmos t'i ndihmojmë këta fëmijë të marrin kushte krejt të reja për jetë. Qeveria e Republikës së Serbisë do të sigurojë mbështetje dhe ndihmë jo vetëm për këtë familje, por për çdo familje në Serbi në përputhje me mundësitë. Dëshirojmë që qytetarët tanë të jetojnë më mirë dhe të kenë më të mirën në vendin e tyre, "tha Gjordjeviq.

Sipas Ministrisë, Gjorgjeviq vizitoi gjithashtu Qendrën për Punë Sociale të Medvegjë dhe degën e Shërbimit Kombëtar të Punësimit, ku diskutoi mundësitë e përfshirjes së të rinjve në aktivitete ekonomike.

Ai theksoi se Ministria do të sigurojë mbështetjen e nevojshme në hartimin e hartës sociale të Medvegjës dhe në inkurajimin e ndërmarrësisë.

 “Prioriteti i Qeverisë së Serbisë është të zvogëlojë largimin e të rinjve dhe mbajtjen e tyre në vend duke përmirësuar kushtet e jetesës dhe të punës. Ne do të marrim të gjitha masat për t'iu mundësuar të rinjve në komunën e Medvegjës që të jetojnë dhe punojnë, të jenë të lumtur dhe të kënaqur dhe kështu të ndërtojnë familjet e tyre dhe të kenë një të ardhme më të mirë në vendin e tyre, "tha Gjordjeviq.

Kryetari i Medvegjës, Nebojsha Arsiq tha se komuna i jep secilit nxënës të klasës së parë çantë dhe  tekste shkollore falas dhe u siguron transport falas për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme.

"Ne kemi rritur përfitimet për çdo fëmijë të porsalindur me 100 përqind. Fëmijët janë pasuria jonë më e madhe dhe ne përpiqemi t`i mbajmë sa më shumë që të jetë e mundur, d.m.th. t'i mbajmë prindërit e tyre që të mos i rritin ata në vendin e tyre," tha Arsiq, duke shtuar se brenda disa ditë në banka do të ulen më shumë nxënës së me herët.

Ajo vizitoi komunën e Medvegjës së bashku me ministrin dhe u.d ndihmës ministrit në Sektorin për Mbrojtjen e Personave me Aftësi të Kufizuara, Biljana Barosheviq, thuhet në deklaratë.

Burimi: Novosti dhe Trupi Koordinues